Stadion Altin Asira (©AFP)
Stadion Altin Asira (©AFP)

Šampion ne greši dva puta

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.06.20. | 14:11

Altin Asir želi da se osveti Energetiku za gol u nadoknadi zbog kojeg je ispustio dva boda

Ozbiljna šampionska trka nas očekuje u turkmenistanskom prvenstvu. Ahal je u poslednje vreme konstantno konkurentat za titulu, ali je u prethodne tri sezone morao da gleda u leđa Altin Asiru. Ove bi pak mogao da prekine dominaciju šestostrukog uzastopnog prvaka Jokari lige, pošto je posle sedam kola bodovno poravnat sa šampionom. Zbog toga branilac titule ne sme da greši u “manjim“ utakmicama kakva je upravo današnja protiv Energetika (18.30).

Međutim, Altin Asir jednom je već prosuo bodove protiv Energetika, u petom kolu kada je u 95. minutu ostao bez pobede, pa mu sada sledi popravni protiv poslednjeplasirane ekipe prvenstva. Od njihovog poslednjeg susreta, oba tima odigrala su po šest utakmica. Altin Asir od tada ima pet pobeda i poraz, dok Energetik ima potpuno suprotan skor, s tim da je iz serije od pet vezanih neuspeha izašao iznenađujućim trijumfom od 5:1 nad Nebitčijem.

Izabrane vesti

Razlika u odnosu na prethodni susret je i to što šampion ovog puta dočekuje “fenjeraša“ na svom stadionu, gde ove sezone ima tri pobede i remi, a Energetik nikada nije slavio na gostovanju Altin Asiru.

U drugom meču dana Ašhabad gostuje Nebitčiju (19.00) koga je ove sezone već savladao sa 5:2 kod kuće. Gost u mnogo boljoj formi dočekuje večerašnji susret, s obzirom da nije poražen na poslednja četiri meča, dok domaćin u tom periodu ima tri poraza, a onaj poslednji bio je najbolniji, pošto je Energetik slavio sa 5:1.


tagovi

Turkmenistan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara