Ex -Yu

Đurić: Prištini uvesti međunarodne sankcije

Đurić: Prištini uvesti međunarodne sankcije
Foto: Tanjug | Đurić: Prištini uvesti međunarodne sankcije

BEOGRAD - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić očekuje da međunarodni predstavnici primijene sankcije prema institucijama Prištine zbog štetnih recipročnih trgovinskih mjera prema robi iz Srbije.

Đurić je rekao da se Srbija obratila najvišim međunarodnim predstavnicima, zahtijevajući od njih da prekinu da samo objavljuju saopštenja, već da konačno primijene sankcije.

"Pošto su uvek umeli da sankcije primenjuju kada je to bilo neopravdano i nepotrebno prema Srbiji, očekujem da sankcije primene i iskoriste instrumente koje imaju na raspolaganju i prema institucijama iz Prištine", rekao je Đurić novinarima u Palati Srbija nakon sastanka sa predsjednikom banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Miloradom Arlovim.

Đurić je rekao da je Vlada u Prištini očito u "terminalnom stadijumu sukoba sa zdravim razumom" jer ono što radi predstavlja ne samo grubo kršenje međunarodnog prava, već i rat sa građanima svih nacionalnosti na Kosovu i Metohiji.

On je napomenuo da cijene hljeba, mlijeka i drugih proizvoda direktno rastu kao posljedica ovih potpuno pogrešnih i štetnih odluka.

"Imamo obavezu da naš narod na Kosmetu snabdemo, da učinimo da ni u čemu ne oskudeva. Tu obavezu već sprovodimo i nećete videti nestašice u srpskim sredinama", rekao je Đurić.

Odlazeća vlada u Prištini je u subotu uveče, 30. maja, uvela dodatne trgovinske mjere Srbiji, zabranivši upotrebu dokumenata za poljoprivredne i industrijske proizvode na kojima ne piše "Republika Kosovo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije