Stefanović: Napadač na Trifunovića poznat policiji

Tanjug

01. 06. 2020. u 08:58

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je muškarac koji je napao lidera Pokreta slobodnih gradana Sergeja Trifunovića poznat policiji

Стефановић: Нападач на Трифуновића познат полицији

Foto V. Danilov

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je muškarac koji je napao lidera Pokreta slobodnih gradana Sergeja Trifunovića poznat policiji.

"Isti čovek koji je psovao majku predsedniku Vučiću, potegao šrafciger na Simu Spasića, isti covek je sad prišao i Sergeju Trifunoviću. Nije bilo fizičkog kontakta, ali je bilo dobacivanja", rekao je Stefanović za Prvu televiziju.

On je rekao da ne sme da govori o sadržaju izjava uhapšenih napadača, ali da je jasno iz izjava tokom napada šta su motivi obračuna, preneo je B92.

"Očigledno da je jedan deo ljudi, koji su nezadovoljni što je Sergej Trifunović rešio da izađe na izbore, nezadovoljan tom odlukom i svoju frustraciju pokazuju na taj način", zaključio je Stefanović.

Stefanovic, koji je član Predsedništva Srpske napredne stranke, rekao je da SNS ne deli nikakve zajedničke vrednosti sa PSG, ali se protive nasilju.

"Mi sa Sergejem Trifunovicem ne delimo nikave zajedničke vrednosti, šta je on pisao i izgovarao o našim clanovima... Ali to ne znači da Sergej Trifunović treba da dobije batine", rekao je on.

Prema njegovim rečima, atmosfera nasilja ne sme da postane politika sa kojom se svi slažu, te da je bitno da država reaguje.

"Mi ćemo naravno do kraja izborog ciklusa pojačano pratiti skupove i pripadnici policije biće na svim lokacijama gde se održavaju tribine, prikupljaju potpisi, pogotovo tamo gde se pojavljuju lideri koji izazivaju pažnju", najavio je on.

Stefanović je zamolio sve koji organizuju bilo kakvu političku manifestaciju da je prijave, kako bi bili zaštićeni, a policija mogla da ih obezbeđuje.

"Molim sve građane da odustanemo od bilo kakvog boks meča sa saobraćajnim znacima, ogradama... Dajte da se bavimo političkim porukama, programima", rekao je Stefanović.

Nasilje nije dozvoljeno i ne smemo da se pomirimo sa njim, porucio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

zoran

01.06.2020. 17:33

Kako wste sada brzo reagovali, a kada je taj isti Trifunovic psovao i vredjao komsije i gradjane, nikom nista. Narod nece vasu anarhiju vec demokratiju, red i disciplinu. A vi niste u stanju da nam to obezbedite. Dzabe nam ekonomski razvoj kada mi je ugrozen integritet i glava u torbi.