Tramp: SAD će ANTIFA proglasiti terorističkom organizacijom

Predsednik SAD Donald Tramp je u jednom od poslednjih tvitova rekao i da će ANTIFA proglasiti terorističkom organizacijom.
 
U međuvremenu je sekretar američkog pravosuđa Vilijam Bar izjavio povodom protesta koji potresaju gradove SAD, da nasilje koje je pokrenula i sprovela Antifa i druge slične grupe, povezano sa neredima, predstavlja domaći terorizam i da će biti tretirano na taj način.
 
Bar je u izjavi naveo da su neredima širom SAD, kako se izrazio, nasilni i radikalni elementi oteli glasove mirnim i legitimnim protestima, preneo je Glas Amerike (VOA).
 
"Grupa spolja ubačenih radikalnih agitatora koriste se situacijom pokušavajući da sprovedu sopstvenu nasilnu i ekstremističku agendu. Vreme je da prekinemo sa posmatranjem nasilja, da mu se suprotstavimo i zaustavimo. Nasilje i destrukcija ugrožavaju živote ljudi i prava mirnih demonstranata, kao i ostalih građana", ukazao je Bar.
 
Inače, Antifa je akronim za antifašiste.
 
Tramp bio u bunkeru dok su demonstranti bili oko Bele kuće
 
Agenti Tajne službe sproveli su predsednika SAD Donalda Trampa u bunker u vreme kada su Belu kuću opkolili demonstranti, javlja magazin Tajm.
 
Tramp je u petak uveče u bunkeru proveo skoro sat vremena, rekao je ovom magazinu izvor koji je želeo da ostane anoniman.
 
Posebni bunker ispod Bele kuće napravljen je kako bi se predsednik i visoki zvaničnici sklonili u slučaju terorističkog napada ili sličnog vanrednog događaja.
 
Bela kuća je prvi put posle 131 godine, tačnije od 1889, ugasila svoja svetla. Takođe, Tramp je prvi predsednik koji je sklonjen u bunker od terorističkog napada 11. septembra 2001. godine.
 
Bela kuća nije želela da komentariše ove navode.
 
Ranije je Tramp tvitao sledeće:
 
"Pripadnici tajne službe obavili su sjajan posao. Ja sam bio unutra, posmatrao sam svaki pokret, i nisam se mogao osećati bezbednije. Dozvolili su demonstrantima da vrište i deru se koliko god su želeli, ali kad god bi neko postao isuviše bezobrazan - sručili bi se na njih da nisu znali šta ih je snašlo. Da su ušli - suočili bi se sa najkrvoločnijim psima i najopasnijim oružjem koje sam ikada video", napisao je Tramp.
 
  • Петровград

    01.06.2020 21:01
    антифашисти = комунисти
    Тај потез можемо само да сањамо у комунистичкој земљи дембелији.
  • Laloš

    01.06.2020 12:48
    Njegovog oca su 1927. godine uhapsili u New York-u na maršu KKK kao jednog od vođa te organizacije. Šta očekivati od sina.
  • Bombon

    01.06.2020 11:41
    Vrhunac apsurda vremena u kojem živimo. Fašista te proglašava teroristom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet