Lekar - ubica roditelja, sve šokirao: Komšije u neverici, pacijenti ga hvalili, motiv stravičnog zločina nepoznat

Z. GRUMIĆ - Lj. PRERADOVIĆ

31. 05. 2020. u 22:48

Meštani Sremskih Karlovaca uznemireni, o Zoranu Komatovićunemaju šta loše da kažu

Лекар - убица родитеља, све шокирао: Комшије у неверици, пацијенти га хвалили, мотив стравичног злочина непознат

Stan Komatovića, u prizemlju zgrade u naselju Braće Dejanović i Zoran

DAN posle monstruoznog zločina na Fruškoj gori, kada su Ljubodrag (77) i Gordana (66) Komatović iz Sremskih Karlovaca pronađeni iskasapljeni u svojoj vikendici, i da je za ubistvo osumnjičen njihov sin jedinac Zoran (48), lekar kome je lane istekao ugovor o radu u novosadskom Domu zdravlja, komšije i poznanici, duboko potreseni tom tragedijom, pitaju se zašto se to desilo i šta je to moglo da navede njihovog suseda da usmrti svoje roditelje.

- Čuli smo da je u subotu ujutro jedan njihov komšija, vikendaš, svratio u njihovu vikendicu da ih poseti. Kako nam je ispričao, vrata su bila otvorena i na podu je ugledao Gordanu, u lokvi krvi. Jedva je, od šoka i zaprepašćenja, uspeo da telefonom pozove Ljubodragovog brata, a onda su pozvali policiju. Ljubodragovo telo pronađeno je u dvorištu - prenela nam je komšinica Komatovićevih, koja nije želela da se predstavi.

Ubrzo je, u toku dana, policija rasvetlila dvostruko ubistvo i u stanu u prizemlju zgrade u karlovačkom naselju Braće Dejanović, uhapsila Zorana Komatovića, zbog osnovane sumnje da je izvršio to teško krivično delo.

SAHRANA U UTORAK LjUBODRAG je bio penzioner (radio je u Arhivu Vojvodine), a Gordana je bila domaćica. Biće sahranjeni u utorak na karlovačkom mesnom groblju.

- Jako smo potreseni. Teško nam je što smo izgubili naše drage komšije. Oboje su bili vredni i pošteni ljudi i nisu želeli nikom da budu dužni. Vredno su radili na tom svom imanju, u vikendici, i nakon obavljenog posla vraćali se ovde u svoj stan u koji se, kako nam se čini, nedavno vratio iz Novog Sada njihov sin Zoran - dodaje druga komšinica, prisećajući se kako se tada mladi bračni par Komatović sa detetom uselio u tu zgradu pre pune četiri decenije.

Zoran je, pričaju komšije, kao mali bio veoma pametno, inteligentno dete. Svi su ga voleli i hvalili.

- Majka je živela za njega. Radovala se njegovim uspesima, ali i tugovala kad nešto nije bilo dobro. A otac je bio strog i pomalo preke naravi. Voleo je povremeno i da popije, koju čašicu više - kaže komšinica dodajući da su u njihovom kraju znali da je Zoran dugo studirao medicinu i da je diplomirao tek oko 40. godine.

- Teško se zaposlio. Prvo je dugo volontirao u nekoliko zdravstvenih ustanova, ali čuli smo da se, gde god je radio, pokazao kao dobar lekar. Pričalo se, ovde po Karlovcima, da su ga pacijenti mnogo hvalili. Bio je angažovan i kao lekar u Školi u prirodi, a posebno se pokazao kao veliki humanitarac tokom poplava 2014. godine, u Obrenovcu i drugim pogođenim mestima u Srbiji - dodaje naša sagovornica.

Karlovčani se pitaju šta je to njihovog komšiju nagnalo da ubije svoje roditelje. Uzroci počinjenog krivičnog dela biće utvrđeni istragom.

IZGUBIO POSAO U NOVOM SADU

POZNANICI tvrde da je Zoran radio kao lekar u novosadskim domovima zdravlja na Novom naselju, u Ulici Zmaj Ognjena Vuka i na Limanu. Iz Doma zdravlja Novi Sad potvrđeno je "Novostima" da mu je prošle godine istekao ugovor o radu.







Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)