');
Najnovije vesti
Blic Vesti Društvo

Od sutra državljani 26 zemalja MOGU DA UĐU U CRNU GORU bez testiranja, ali među njima i dalje NIJE SRBIJA

Granice Crne Gore od sutra će biti otvorene za građane 26 zemalja bez karantina i samoizolacije, odlučilo je Nacionalno koordinaciono telo, ali na tom spisku i dalje nema Srbije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Granica Srbija-Crna Gora Foto: RTS / screenshot
Granica Srbija-Crna Gora

Ulazak u Crnu Goru dozvoljen je stanovnicima Slovenije, Islanda, Hrvatske, Slovačke, Švajcarske, Albanije, Austrije, Norveške, Monaka, takozvanog Kosova, Nemačke, Grčke, Mađarske, Danske, Litvanije, Letonije, Azerbejdžana, Luksemburga, BiH, Bugarske, Izraela, Severne Makedonije, Irske, Češke, Finske i Estonije, a sa tim zemljama dozvoljen je i vazdušni i pomorski saobraćaj, prenosi portal CdM.

Pročitajte još

Kako se navodi, državljani Crne Gore i stranci sa stalnim ili privremenim boravkom u toj zemlji koji ulaze u Crnu Goru iz država u kojima je potvrđena stopa aktivnih slučajeva obolelih od korona virusa veća od 25 na 100.000 stanovnika moraće u karantin ili samoizolaciju od 14 dana.

U Crnoj Gori će od ponedeljka biti dozvoljena i sva javna okupljanja, uključujući svadbe i sahrane, sportska takmičenja, ali na njima neće moći da prisustvuje više od 200 osoba i moraće da se postuje mera socijalne distance.

Takodje, dozvoljen je rad disko klubova/barova i noćnih klubova/barova kao i dečjih igraonica, dok će vrtići svoja vrta otvoriti u četvrtak, 4. juna.