Najnovije vesti
Vesti Politika
"SVAKA ČAST, PRAVOVERNI" Oštre reakcije PSG-a zbog napada na Trifunovića, BOJKOTAŠI "PERU RUKE" od odgovornosti

"SVAKA ČAST, PRAVOVERNI" Oštre reakcije PSG-a zbog napada na Trifunovića, BOJKOTAŠI "PERU RUKE" od odgovornosti

Nakon što je lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović danas napadnut u centru Beograda usledio je niz osuđujućih i drugih reakcija javnih ličnosti i stranaka, a sve se ubrzo pretvorilo u nove sukobe pristalica i članova PSG i dela opozicije koja bojkotuje izbore.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
sergej trifunović Foto: Petar Marković / RAS Srbija
sergej trifunović

Naime, prvo je Janko Veselinović predsednik Pokreta za preokret inače članice Saveza za Srbiju napisao na Tviteru da događaj pokazuje da nema uslova za slobodne izbore.

- Današnji događaj u centru Beograda, uz vređanje i šamaranje je za svaku osudu i dokaz da nema uslova za slobodne izbore - napisao je Veselinović.

Međutim, na njegovu konstataciju vrlo brzo je reagovao član predsedništva Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović.

- Ne. Dokaz je da ste direktno odgovorni za trovanje dela društva - odgovorio je Grbović.

On je ranije već iskazao svoj stav u vezi sa napadom na Trifunovića gde je uputio "prozivku" na račun bojkotaškog dela opozicije.

- Svaka vam čast "pravoverni". Vaš "demokratski" narativ o izdajnicima, službama, lakom kešu i ostalim blatom je počeo da daje rezultate... Budite ponosni na to kakvo društvo gradite - napisao je Grbović.

I Pokret 1 od 5 miliona prvi je najoštrije osudio napad na lider PSG ukazujući na odgovornost i vlasti i bojkotaša.

- Mučki napad pesnicom u glavu na Trifunovića, rezultat je sve većih podela i društvu i huškanja građana jedne na druge, za šta je odgovoran režim, ali nažalost i neodgovorni deo opozicije. Više puta smo upozoravali da je deo opozicije preuzeo manir od SNS - da svojim neistomišljenicima lepi etikete “izdajnik” i “plaćenik”, čime saučestvuju u režimski dirigovanom huškanju ljudi. Danas pesnica u glavu Sergeja Trifunovića, sutra pesničenja širom Srbije, ako ovako nastavite! I za to ćete svi vi biti odgovorni - naveli su iz ovog pokreta.

Svoju podršku Sergeju Trifunoviću uputio je i poslanik Demokratske stranke Balša Božović.

Podrška za Sergeja Trifunovića koji je danas napadnut u centru grada. Agresija ka njemu je čista nemoć njemu suprotstavljene politike. Samo napred - napisao je Božović na Tviteru.

Među onima koji su osudili napad na Sergeja Trifunovića su i pojedine stranke u bojkotu. Narodna stranka je tako poslala saopštenje u kojem je pozvala na procesuiranje odgovornih.

Narodna stranka osudila je danas fizički nasrtaj na predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića.

- Pozivamo nadležne organe da pod hitno istraže sve okolnosti ovog slučaja i procesuiraju počinioce nasilja - navodi se u saopštenju Naordne stranke.

Pročitajte još

I Stranka slobode i pravde čiji je predsednik Dragan Đilas osudila je današnji napad na Trifunovića u centralnoj beogradskoj ulici, ali pozivajući isključivo na odgovornost vlasti.

- Atmosfera nasilja, laži i mržnje koju Vučićev režim stvara u Srbiji već osam godina dovodi našu zemlju do dubokih podela i sukoba. Zbog toga oni moraju biti zaustavljeni što pre. Stranka slobode i pravde poziva sve aktere na političkoj sceni da spuste strasti i retoriku, i na taj način doprinesu normalnosti u Srbiji - navodi se u saopštenju SSP-a koje je potpisao potpredsednik stranke Borko Stefanović.