Najnovije vesti
IT
Blic TEST: Samsung Galaxy Tab S6 Lite - Tablet za celu porodicu

Blic TEST: Samsung Galaxy Tab S6 Lite - Tablet za celu porodicu

Bilo da tablet koristite za posao i odgovaranje na mejlove, za video igre, striming Netflixa ili da se vaši klinci zabave, Galaxy Tab S6 Lite je trenutno najbolji Android tablet na tržištu.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
samsung tablet 20052020 RAS foto Djordje Kojadinovic05 Foto: Djordje Kojadinovic / RAS Srbija
samsung tablet 20052020 RAS foto Djordje Kojadinovic05

U pogledu dizajna Galaxy Tab S6 Lite zadovoljava najbitnije, lagan je (samo 467 grama), kompaktan za držanje i jednom rukom i iznenađujuće otporan na grebanje čak iako izaberete onaj u tamnijoj nijansi. Uz to, Samsung nudi Book Cover koji dolazi uz ovaj uređaj pa vam je i korišćenje dodatno olakšano, da ga bez problema postavite na sto ili ako samo želite da ga dodatno zaštitite.

Foto: Djordje Kojadinovic / RAS Srbija

Govoreći o dizajnu tableta, vredi spomenuti i kameru koja je smeštena na pozadini. U pitanju je sočivo od 8MP dok je prednja kamera opremljena sočivom od 5 megapiksela, savim dovoljnih da možete i tabletom zabeležiti trenutke koji su vam bitni. Takođe, kamera daje mogućnost za dosta dobre video pozive koji su ovih dana postali nezaobilazni deo naše svakodnevice.

Centralni i najbitniji deo je displej. Kod Galaxy Tab S6 on je AMOLED, s pravom okarakterisan kao najbolji na tržištu. Pruža odličnu dubinu i jasnoću slike na svih 10.4 inča (rezolucija je 2000 x 1200). Bela boja je adekvatno iznijansirana, a vidjivost iz svih uglova je sasvim zadovoljavajuća i pregledna.

Foto: Djordje Kojadinovic / RAS Srbija

Još jedna od jakih strana Galaxy Tab S6 Lite je njegova baterija od 7040mAh koja je prema najavi Samsunga dovoljna za 12 do 13 sati redovonog korišćenja. I to je upravo tako! To znači da nećete morati da ga punite više od dva puta nedeljno ukoliko se uzme u obzir koliko često tokom dana koristimo tablet.

Tablet pokreće Octa-Core Exynos 9611 CPU sa 4GB RAM koji mogu da se uhvate u koštac sa svim zahtevima koje stavite ispred njega. Uz to, Samsung ga je opremio brojnim preinstaliranim aplikacijama koje inače ne dobijate uz ostale Android uređaje.

Foto: Djordje Kojadinovic / RAS Srbija

Priču o ovom tabletu zaokružuje unapređena S Pen olovka koja će korisnicima biti idealna za hvatanje beleški i multitasking. Dolazi sa novim dizajnom koji je čini praktičnom i lakom za korišćenje, poput obične olovke. Teška je samo 7.03g, dok je njen vrh velik svega 0.7mm, što je čini laganom i istovremeno vrhunski preciznom za hvatanje beleški i crtanje. Olovka se uz pomoć magneta može odložiti sa desne strane tableta ili u zaštitnu futrolu, tako da korisnik može biti siguran da je neće izgubiti. S obzirom na to da S Pen modela Tab S6 Lite nema bateriju, ne postoji bojazan od prestanka rada prilikom njenog korišćenja.

Koristeći ovu olovku i aplikaciju Samsung Notes, korisnici mogu da transformišu rukom pisane beleške u tekstualni fajl. Uz pomoć taga mogu da se pretražuju i kategorišu beleške, obeležavaju pasusi, da se uveličavaju delovi teksta, ali i da se sve beleške sa lakoćom eksportuju u PDF, JPEG, text ili Microsoft Word format.

https://www.samsung.com/rs/