Napadnut Sergej Trifunović

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović napadnut je u centru Beograda dok je skupljao potpise za podršku izbornoj listi.

MUP je saopštio da je u Ulici Kneza Mihaila u Beogradu došlo do narušavanja javnog reda i mira. Policija je privela dve osobe.

"Kako se sumnja, Ž. A. (1953) udario je zatvorenom šakom, nakon kraće rasprave, predsednika Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, a potom je u drugom izolovanom incidentu, došlo do svađe između M. Đ. (1955) i Trifunovića, bez fizičkog kontakta", piše u saopštenju MUP-a. 

Navedeno je da je policija sprečila veće incidente i da su dvojica muškaraca odmah privedeni.

O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo koje će odlučiti o daljem toku postupka. 

Trifunović: Udario me "zakleti bojkotaš"

Sergej Trifunović je rekao novinarima da je udario "zakleti bojkotaš" i dodao da se opozicija koja je kreirala bojkot ponaša isto, ako ne i gore, od vlasti, preneo je Tanjug.

Trifunović je rekao da to što rade ljudi koji su kreirali bojkot i koji njega i njegove pristalice nazivaju na mrežama izdajnicima, plaćenicima Vučića, isto su, kaže, radili oni koji su crtali metu na čelu Oliveru Ivanoviću, Slavku Ćuruviji...

"Meni rade identičnu stvar. To vam je opozicija, radi isto što i vlast, ako ne i gore", rekao je Trifunović.

Trifunović je dodao da je Srbija duboko podeljeno društvo i da to više nije samo narativ, a za podeljenost odgovornim smatra ne samo vlast, već i opoziciju.

Kaže da je napadač očigledno "zakleti bojkotaš", te da mu je rekao da mu "Vučić sve plaća", a da mu je on odgovorio: "Jeste, Vučić, ali je Đilas dao ozvučenje", preneo je Trifunović svoj podgovor napadaču.

Na to je, navodi, usledio udarac koji je dobio, sa leđa, u glavu. Potom se, kaže, pojavio i prijatelj napadača sa šrafcigerom u ruci. Trifunovuć je kazao da će protiv obojice podneti krivičnu prijavu.

"Očigledno imamo posla sa nerazumnim, bahatim, sebičnim, 'egotriperoznim' ljudima koji očigledno imaju neke agende koje su u stanju da brane čime god. Ništa bolji od Aleksandra Vučića oni nisu", rekao je Trifunović.

Naveo je i da je pri kraju skupljanja potpisa za predaju liste RIK-u.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво