Magazin

Amerikanci napali Đokovića: Zaradio je preko 100 miliona, a daje 30.000$

Novak Đoković ponovo se našao na meti kritika medija. Nakon što su ga britanski mediji prozvali da na Instagramu promoviše pseudonauku i smeće, sada su mediji komentarisali i njegovu odluku da donira 30.000 dolara slabije rangiranim teniserima.

Tu njegovu odluku kritikovao je  poznati američki novinar Ben Rotenberg.

Novinar Njujork Tajmsa, koji je više puta kritikovao srpskog asa, sada je napao Đokovića jer je donirao “samo” 30.000 dolara, iako je zaradio preko 100 miliona samo od nagrada na turnirima.

Sada mu je zasmetala ideja Đokovića oko raspodbenele novčanih sredstava slabije rangiranim teniserima tokom pandemije koronavirusa putem Fonda, piše B92.

Najbolji igrači su donirali po 30.000 dolara.

– Đokovićev plan bio je ‘Doniram 30.000 dolara’. Ali u karijeri je zaradio više od 100 miliona. Otprilike je to polovina onoga što bi zaradio za poraz u prvom kolu Australijan opena – rekao je Rotenberg za “Tennis Majors”.

Rotenberg je bio još žešći.

– Umesto toga osvojio je Australijan open, osvojio tri miliona i samo želi da donira 30.000. To je prilično slabo za najbolje igrače. Sistem donacija bi trebalo da bude mnogo bolji – poručio je.

A Đoković je samo imao nameru da se pomogne teniserima iznad Top100…

Od Monte Karla do Srema: Sve nekretnine Novaka Đokovića koje je zaradio do 33. godine (FOTO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

583 Shares
583 Shares
Share via
Copy link