Partizan raspucan posle duge pauze: “Četvorka” u Humskoj (VIDEO)

N. Iljukić/Novosti online

30. 05. 2020. u 17:00

Crno-beli se vratili na teren i ostvarili ubedljivu pobedu protiv Mladosti

Партизан распуцан после дуге паузе: “Четворка” у Хумској (ВИДЕО)

Slavlje Partizana Foto: N. Paraušić

TAČNO 75 dana nije bilo fudbala za bodove u Humskoj 1 i on je viđen tek danaskada je Partizan u dugo čekanom 27.kolu dočekao i savladao Mladost iz Lučana – 4:1 (2:1). Epidemija virusa korona donela je neke neočekivana odluke u domaćem fudbalu koji se po receptu „brže bolje“ završava kao malo koja liga u Evropi, ali malo šta se promenilo i u igru Partizana..


Ekipa Save Miloševića je i danasigrala za gol više,videlo se da se u trening centru u Zemunu od 30.maja nije sedelo skrštenih ruku i da se vredno radilo. Nažalost, ovaj sjajan meč moglo je da vidi samo sto službenih lica na stadionu i tv gledaoci. Partizan je sve mogao da reši za pola sata kada je već u 12. i 19.minutu vodio golovima Lazara Markovića i mogao do 25.minuta da postigne još najmanje jedan gol. Ipak, nekadašnji centarfor crno-belih Obiora Odita koji je od 2005.do 2007.godine bio u ovom dresu, iskoristio je trnutak nepažnje kompletne odbrane domaćina i u 23.minutu vratio neizvesnost u utakmicu. Ipak, meč su do tada ukrasili Lazar Marković i Takuma Asano. Ne zna se čiji je pogodak bio lepši i čija je asistencija bila korisnija, Asanova ili Nathova... Do kraja prvog poluvremena mogli su do još jednog gola i domaćin i gost. Partizan je jednom spasavao kapiten Stojković pa se na odmor otišlo sa malom dozom neizvesnosti.


SEĆANjE I MINUT ĆUTANjA NEPOSREDNO pred početak utakmice Partizan – Mladost minutom ćutanja je odata počast svim preminulim građanima Srbije od posledica virusa korona. Istovremeno, domaći fudbaleri su se na centru terena pojavili u majicama koje su posvećene osnivanju „Fondacije Isaija“ koja je pre nekoliko dana povela sa radom u znak sećanja na nedavno preminulog mladog navijača Isaiju Pantića.

Ona je nestalo onog trenutka kada je postalo jasno da Partizan ima „punije baterije“ i da će Mladost ipak lako da padne pred stalnim napadima Miloševićevog tima. Napadač crno-belih Umar Sadik se u 62.minutu izborio za penal pošto ga je neoprezno u svom šesnaestercu zaustavio Stojanović. Sadikje bio siguran sa bele tačke i tom trenutku je bilo jasno da gostima nema spasa. Ubrzo su se na terenu pojavili mnogi rezervisti obe ekipe, pošto su treneri iskoristili mogućnost svih pet izmena, ali su Partizanovi bili mnogo konkretniji. Mladi as domaćih Filip Stevanović se upisao u strelce u 70.minutui praktično overio trijumf Partizana koji potpuno spreman iosokoljen može da se sprema za meč četvrtfinala Kupa Srbije u sredu protiv Radnika u Surdulici.



Inače, među odabranim gledaocima ove utakmice danas se našao i legendarni kapiten Partizana Sada Ilić koji je iz centralne lože stadiona u Humskoj 1 ispratio ovaj vrlo kvalitetan meč.



PARTIZAN – MLADOST 4:1 (2:1)

STRELCI: Marković u 12, Asano u 19, Sadik (iz jedanaesterca) u 62. i Stevanović u 70. minutu za Partizan, a Odita u 23.minutu za Mladost. Stadion Partizana. Igrano bez publike. Sudija: Anđelovski (Pančevo) 6.

PARTIZAN: Stojković 7 – Miletić 7, S. Pavlović 7, Vitas 6,5, Urošević 6,5 (78. Brežančić -) – Šćekić 6,5 , Zdjelar 6,5 - Marković 7 (70. Lakčević -), Natho 7 (L. Pavlović -), Asano 7 (46.Stevanović 7) – Sadik 7 (65. Matić 6,5).

MLADOST: Knežević 6,5 – Pešić 6,5, Sinđić 6,5, Mićević 6 (Milošević ), Radović 6,5 (od 75. Pavlović -) - Stojanović 6,5, Perović 6,5 – Selenić 6, Kijevčanin 6, Eliomar 6,5 (Babić -) - Odita 7 (od 75. Kos-).



DRUGO POLUVREME


Prve izmene trenera, umesto Asana je ušao Filip Stevanović. Na drugoj strani je ušao Milošević umesto Mićevića.


Sjajan napad crno-belih. Stevanović je odlično prebacio odbranu, Marković iz prve probao, dobro šutirao iz voleja, ali nije uspeo da zatrese mrežu.




PARTIZAN SA PENALA DO UVEĆANOG VOĐSTVA - Sadik je tražio poziciju za šut, velika greška i faul defanzivca Mladosti koji ga faulira, Anđelovski pokazuje "na kreč". Sadik je uzeo loptu, Knežević je ostao na sredini, Sadk poslao loptu u stranu za 3:1.




Nove dve promene Miloševića. Natho i Sadik su izašli, Lazar Pavlović i Matić ušli u igru.


GOOOOL - Novi gol Partizana. Stevanović je fintom šuta prevario čuvara, pa poslao loptu u donji levi ugao golmana Kneževića.




Lakčević je ušao umesto Markovića. Dve dobre prilike za Matića u kratkom vremenskom razmaku. Jedna je završila pored gola, drugu su zaustavili defanzivci gostiju.


Poslednja izmena Miloševića. Umesto Uroševića je ušao Brežančić. Nije bilo mnogo uzbuđenja do kraja. Partizan je ostvario laku pobedu.


PRVO POLUVREME


SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Vitas, S. Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Marković, Natho, Asano - Sadik.


MLADOST: Knežević - Pešić, Mićević, Sinđić, Radović - Stojanović, Perović - Selenić, Kijevčanin, Eliomar - Odita.


Početak utakmice je kasnio desetak minuta. Po izlasku igrača na teren je prvo usledio minut ćutanja za žrtve virusa korona.


Prvo uzbuđenje viđeno je u drugom minutu, Marković je prošao po strani, loše je šutirao. Ponovo je Marković bio u prilici, poslao je loptu preko gola. Odličan pokušaj Asana, zamalo preko gola.


GOOOOL - Natho je oduzeo loptu, Asano maestralno petom produžio loptu, Sadik je bio kratak, samo je malo bolje postavio za Markovića koji je uspeo da zatrese mrežu.




NOVI GOL - Nije dugo na semaforu stajalo 1:0. Natho je poslao odličnu loptu u prostor, Asano je primio, prevario golmana i zatresao mrežu lako.




Mogao je Partizan i do trećeg gola. Odličan potez Natha koji je ostavio za Markovića, njegov udarac je blokirao jedan od defanzivaca gostiju.


GOOOL - Mladost se vraća u igru. Dobro izveden korner, Stojković je krenuo, pa stao, odbrana je zaboravila Oditu koji je ostao potpuno sam i nije mu bilo teško da glavom pogodi mrežu.




Ubacio se Asano odlično, išao sam ka golu, ali je umesto šuta, odlučio da proba da asistira Markoviću. Odbrana gostiju je to pratila i intervenisala. Ubrzo je na drugoj strani Odita pokušao odmah, glavom, da uposli saigrača, Stojković je bio na mestu.


Probao je i Miletić u 33. minutu. Prvi udarac je izblokiran, lopta se vratila, znatno bolje je šutirao iz popravnog, golman Knežević nije imao mnogo problema.


Malo je nedostajalo da Mladost izjednači. Odita je uzeo loptu Miletiću, poslao je na stranu za Perovića koji je šutirao pravo u Stojkovića. Nedugo zatim nova prilika za goste. Radović je iz "voleja" probao, odlično je šutirao, Stojković je još bolje intervenisao i sprečio izjednačenje.


Nije bilo nadoknade u prvom delu. Posle prvih 45 minuta Partizan vodi (2:1).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Rodoljub

01.06.2020. 16:41

Ђолета Ивановића да ставиш да игра, то је играчина велика, само му готово никада не дајеш шансе да би се други истакли.