Vesti

0

Izvršni obor DS suspendovao šestoro članova stranke

Autor: IG

Izvor: Beta

Izvršni obor DS suspendovao šestoro članova stranke

Izvor: Foto: Logo


Reč je o šestoro članova stranačke Statutarne komisije koji već duže vreme svesno krše ovlašćenja tog stranačkog organa i zajednički donose nestatutarne odluke kojim pokušavaju da spreče sprovođenje legalnih i legitimnih odluka najviših organa Demokratske stranke, kaže se u saopštenju.

Izvršni odbor je ocenio da sui oni "tako praktično sprečavali i ometali i neophodnu reformu Demokratske stranke koju su predsednik dr Zoran Lutovac i sadašnje stranačko rukovodstvo najavili i obećali članovima stranke na poslednjoj izbornoj skupštini".

"Pozivajući se na pravo Statutarne komisije da tumači norme u stranačkim aktima, ova grupa članova DS je sama proizvoljno propisala norme koje inače uopšte ne postoje u stranačkom statutu i drugim aktima i čije donošenje nije u nadležnosti stranačkog organa čiji su članovi. Na taj način su se ovi članovi Statutarne komisije samovoljno postavili iznad svih stranačkih organa i prekrajali političke odluke tih organa, pa tako i politiku stranke", kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, "budući da su sva ogrešenja o statut i ostale stranačke akte zajednički počinili, stekli su se uslovi predviđeni Pravilnikom o disciplinskom postupku da se protiv svih sedmoro članova DS vodi i zajednički postupak".

"U skladu sa pomenutim pravilnikom, postupak je, na predlog predsednika stranke dr Zorana Lutovca, vodio Izvršni odbor stranke zato što članovi protiv kojih je postupak pokrenut pripadaju različitim lokalnim organizacijama DS", dodaje se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR