30. maj  2020. 17.50  | Izvor: RTV

Duga tradicija rasadničke proizvodnje cveća

FUTOG -

U poljoprivrednom gazdinstvu Olivere Škuranj u Futogu rasadničkom proizvodnjom cveća, povrća i začinskog bilja bave se već 17 godina.

video icon

Proizvode rasadu za najrazličitije cveće kao što su primule, viole, ciklame i muškatle, a bave se i trodimenzionalnim projektovanjem i uređenjem dvorišta i bašti.

Pre skoro dve decenije, Olivera se bavila sasvim drugim poslom, bila je vaspitačica, ali čitajući knjige o cvećarstvu, javila joj se ideja da počne da se bavi tom proizvodnjom, iako nikakvo predznanje ili iskustvo nije imala u vezi sa zemljom.

Cela porodica je uključena u proizvodnju cveća, a posao su proširivali po malo, tako da su svake godine uvodili po jednu ili dve sorte cveća, začinskog bilja ili ukrasne četinare.

Pre tri godine svoj agrobiznis proširili su i na društvene mreže,čime su postali dostupni mlađoj populaciji, koja je zainteresovana za opremanje balkona ili dvorišta.

Svojim kupcima Škuranj daje savete kako treba da neguju i održavaju biljke, kao i kako da ukrase svoje balkone, bašte i dvorišta.

 

 

Srodne vesti