Afera respiratori: Predložen jednomesečni pritvor za Novalića i ostale

Državno tužilaštvo BiH predložilo je jednomesečni pritvor za osumnjičene u aferi "respirator".

Izvor: Tanjug

Subota, 30.05.2020.

17:41

Afera respiratori: Predložen jednomesečni pritvor za Novalića i ostale
Ilustracija/Deposit photos/suwannnar1981.gmail.com

Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine predložilo je danas jednomesečni pritvor za premijera Federacije BiH Fadila Novalića, suspendovanog direktora FUCZ-a Fahrudina Solaka i vlasnika "Srebrene maline" Fikreta Hodžića, osumnjičene u aferi "respirator".

"Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužiteljski tim Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mere pritvora od 30 dana", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Oni su proveli noć između četvrtka i petka u prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), nakon čega su u petak oko 18 sati prebačeni u prostorije Tužilaštva BiH, prenosi Klix.ba.

Sada je na redu Sud BiH koji će odrediti ročište za određivanje pritvora ili drugih mera zabrane koje predlože tužitelji.

Istraga o sumnjivoj nabavci 100 kineskih respiratora za 10,5 miliona konvertibilnih maraka traje više od mesec dana, a tokom tog perioda saslušano je mnogo svedoka, izvršeni su brojni pretresi i izuzeta obimna dokumentacija i drugi predmeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: