Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:28, 30. 5. 2020.

| Sport

Radnik i Proleter podelili bodove u Surdulici

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
Radnik Surdulica
Radniku prvi bod nakon pauze; foto: Vanja Keser

U prvom duelu nakon dvoipomesečne pauze zbog pandemije korona virusa fudbaleri surduličkog Radnika imali su šansu da osvoje sva tri boda protiv novosadskog Proletera, ali je rezultat na kraju bio 1:1 (0:1). Surduličani su završili meč sa desetoricom igrača zbog povrede Jokića, a nakon što je trener Simo Krunić izvršio svih pet izmena.

Poveo je novosadski tim golom iz penala u 42. minutu. Prethodno je u šesnaestercu domaćih pao Karaklajić, a precizan sa "bele tačke" bio je Siniša Babić.

U 76. minutu izjednačio je Radnik, minut nakon što je ostao sa desetoricom igrača na terenu. Stamenković je bio sam ispred golmana Proleteta i doneo izjednačenje.

Novosađani su dominirali tokom prvog poluvremena, stvarali izgledne šanse i onda u finišu i poveli. Prvu priliku imali su goti u 18. minutu kada je Tanasin šutnuo do Karaklajića čiji je šut izblokiran. Nastavio je sa šansama Proleter, ali nije uspevao da postigne gol. Samo šest minuta nakon što je ušao u igru, Mitošević je u 40. minutu uputio šut ka golu, ali nije ozbiljno ugrozio protivnika.

Nisu se povukli igrači Proletera nakon vođstva, pa je novi gol u mreži Surduličana sprečio golman Vasiljević koji je odbranio napad Vesića.

Početkom drugog poluvremena surdulički fudbaleri su pokušavali da dođu do izjednačenja, a u 57. minutu igrač novosadskog tima Mirosavljev je srušio Jokića na ivici šesnaesterca, a sudija je dosudio korner za domaće. U 60. minutu Balabanović je šutirao sa oko 20 metara, ali je lopta otišla preko gola Radnika.

Dva minuta kasnije odgovorio je Radnik pokušajem Kostića, ali rezultat se nije promenio. Nije se Proleter predavao, pa je u 65. minutu šansu napravio Vesić, ali je odbrana domaćih dobro reagovala.

Zbog povrede Ranka Jokića u 75. minutu, a pošto je trener Radnika izvršio svih pet izmena, domaćin je poslednjih 15 minuta igrao sa desetoricom igrača. Manjak igrača na terenu nije im smetao, pa su minut kasnije i izjednačili.

Nakon izjednačujućeg gola Radnika, ređale su se prilike na obe strane, a u 91. minutu domaći tim je propustio šansu za preokret pošto je nakon udarca Krička glavom, lopta otišla preko gola.

Nakon 27. kola Surduličani imaju 8 pobeda, šest remija i 13 poraza i nalaze se 10. poziciji.

RADNIK - PROLETER (0:1)

Surdulca, Gradski stadion

Bez gledalaca

Sudija: Momčilo Marković

Žuti kartoni: Ognjen Mitrović, Leandro (Proleter), Miroljub Kostić (Radnik).

RADNIK: Vasiljević, Jokić, Stevanović (od 46. Pavlović), Kričak, Stanisavljević (od 34. Mitošević), Stanković, Stamenković, Georgiev (od 61. Makarić), Dimitrić, Islamović (od 61. Danoski), Mićić (od 61. Kostić).

PROLETER: Petrić, Mitrović, Leandro, Šćepanović (old 64. Radinović), Jovković, Balabanović, Karaklajić (od 64. Marjanović),Tanasin, Babić, Vesić, Mirosavljev (od 71. Rušević).

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dejan

    18:50 // 30. 5. 2020.

    Pitajte novicu zasto su igrali nerešeno, namestaljke ciste

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: