Kineska vakcina protiv koronavirusa najverovatnije krajem godine

Jedna kineska vakcina protiv koronavirusa mogla bi biti spremna za pojavljivanje na tržištu već krajem ove godine, ili početkom 2021.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 30.05.2020.

17:00

Kineska vakcina protiv koronavirusa najverovatnije krajem godine
Foto: depositphotos/DragonImages

Kako navodi Rojters, više od 2.000 ljudi već je primilo probne vakcine razvijene u biološkim institutima u Vuhanu i Pekingu, objavila je nadležna državna komisija na kineskoj društvenoj mreži "Vičet".

Obe institucije, povezane sa farmaceutskom grupacijom "Sinofarm", ušle su u drugu fazu testiranja vakcina, a proizvodna linija instituta u Pekingu moći će da obezbedi 100 do 120 miliona doza kineske vakcine godišnje kada njena proizvodnja počne, navodi Rojters, podsećajući da se u Kini na ljudima trenutno vrši testiranje ukupno pet vakcina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: