Stefanović: Tužilaštvo da od Igora Jurića traži informacije o slučaju koji iznosi u medijima

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da tužilaštvo pozove osnivača Fondacije "Tijana Jurić" Igora Jurića da pruži sve informacije o slučaju o kojem mesecima govori u medijima – da zna za silovanje deteta.
Stefanović: Tužilaštvo da od Igora Jurića traži informacije o slučaju koji iznosi u medijima
Foto: 021.rs
"Da li je počinilac poznati političar, kako tvrdi Jurić, suštinski nije važno za ovaj slučaj. Za počinioca takvog dela, bio on političar ili ne, bogat i uticajan ili ne, ne sme da bude povlastica, skrivanja, popuštaja ili drugačijeg tretmana", navodi Stefanović.
 
Dodaje da je, bez obzira o kome je reč, tužilaštvo dužno da pokrene istragu, a MUP je spreman i sposoban da pruži zaštitu svim učesnicima procesa.
 
Prema njegovim rečima, Jurić o slučaju o kojem priča u medijima nije obavestio ni tužilaštvo, ni policiju, a podatke nije izneo ni u javnosti.
 
"Sa žaljenjem primećujem da ovaj slučaj, ukoliko ga uopšte ima, sve više ulazi u sferu medijskog prepucavanja, u kojem ne vidim ništa dobro, ni za moguću žrtvu, niti vidim ostvarivanje teške sankcije za mogućeg počinioca", navodi Stefanović.
 
On ukazuje da je od 2013. godine tužilaštvo nadležno da prikuplja dokaze i da zato nije dobro da bilo koji pojedinac govori o krivičnom delu protiv deteta, a da onda mesecima nakon toga tvrdi da prikuplja dokaze koji bi bili dovoljni za sudski proces.
  • Roditelj

    31.05.2020 11:16
    Teško dno
    Koliko god bilo nejasno zašto Igor Jurić tako dugo priča o pedofilu a podatke i dalje zadržava za sebe a potpuno je jasno da je u poslednje vreme i sam pristao da bude deo političke koreografije nije zaslužio da mu državna sekretarka MUPa u raspravi kaže "Gospodine Juriću gde ste bili kad Vam je ćerka ubijena?" Koji talog moraš biti da kad ti ponestane argumenata u diskusiji, ocu čija je ćerka ubijena uputiš ovakvo pitanje. Teško dno
  • Sns policija

    31.05.2020 07:04
    Doktor
    Bas me interesuje sta su ucinili i koliko novca su dali tim botovima da rade ovakve stvari.
    Imali hrabrosti i morala u tim ljudima.
    Bolje biti gladan nego biti rob ovom takozvanom ,,predsedniku,,
  • Ja

    30.05.2020 22:12
    Ooo daaa
    Naravno ,vise verujem Juricu nego ovoj vlasti koja iz dana u dan sakriva neka njihova zlodela, sada napad na Jurica jer bi trebalo da se zaboravi Krusik ,Ivanjica upoznati smo sa svim itd....da Juric nemisli to sto kaze nebi se pojavio .....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.