"EU će se raspasti ako nas budete tretirali kao gubavce" FOTO

EU će se "raspasti" ako vlade zemalja, tokom letnje turističke zezone, budu tretirale Italijane kao gubavce, upozorio je italijanski ministar spoljnih poslova.

Izvor: Beta

Subota, 30.05.2020.

14:29

Getty images/Sean Gallup

On je to rekao zbog "crne liste" na kojoj su stavili Italiju kao jedan od evropskih epicentara koronavirusa.

Luiđi Di Majo objavio je danas taj status na svom Fejsbuk profilu posle odluke Grčke da isključi Italijane, kao i državljane Španije, Britanije i drugih zemalja sa visokom stopom zaraze, sa liste stranih turista koji su dobrodošli ovog leta. Italijanski ministar je rekao da je konkurencija u turizmu jedna stvar, ali je insistirao na zdravom i pravednom evropskom odgovoru na zahtev za ponovo otvaranje granica EU posle jenjavanja pandemije.

"Ako postupate drugačije i pogrešno, duh EU će se izgubiti. I Evropa će se raspasti." Di Majo je pohvalio francuskog ministra inostranih poslova Žan-Iva Le Drijana (John-Ives Le Drian), koji je u sredu prvi put posetio Italiju.

Di Majo je rekao da će naredne nedelje otputovati u Nemačku, Sloveniju i Grčku, kako bi predstavio spremnost Italije da primi strane turiste. Turizam i njegove srodne privredne grane predstavljaju oko 13 odsto italijanskog BDP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: