Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:01, 30. 5. 2020.

| Politika

Na Šapićevoj listi i aktuelni niški većnik, bivši radikal - obećavaju politiku bez teških reči

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
spas
Drugi predali listu; foto: FB strana SPAS

Pod brojem 2 na glasačkim listićima u Nišu biće lista “Aleksandar Šapić - Pobeda za Niš”, njegovog Srpskog patriotskog saveza - SPAS. Ona je jednotrećinska i ima 21 kandidata za odbonike, a od poznatih lica tu su dojučerašnji lider niških radikala i većnik Tihomir Perić, a predvodi je Nikola Marinković svojevremeno i predsednik Gradskog odbora Nove Srbije, a sada kandidat za gradonačelnika ispred SPAS-a.

SPAS u Nišu formirao se, kako kaže Marinković, sredinom prošle godine, a već su uspeli da prikupe dovoljno potpisa i kandiduju listu, ne samo za gradske već i za opštinske izbore u Nišu.

Listu u gradu predali su pre epidemije i vanrednog stanja, koji dan nakon naprednjaka i zauzeli su poziciju broj 2 na listiću. Marinković je kandidat za gradonačelnika, a Nišlije koje se odluče da glasaju za njih, kako kaže, mogu da očekuju drugačiju politiku.

Definitivno mogu da očekuju znatno smireniji i afirmativniji način političke borbe. Bez negativnih kampanja, bez ružnih i teških reči i bez velikih i bombastičnih obećanja. Sa željom da konačno utičemo i na smirivanje tenzija u društvu, što ej osnovni cilj. Ni Niš, ni Srbija nisu zaslužili ovoliku polarizaciju društav i to je nešto na čemu ćemo mi raditi - kaže Marinković.

Nema podele, kako kaže, na prvu, drugu i treću Srbiju i svi građani Niša imaju jednako pravo na naš grad.

Predstavnici Srpske napredne stranke ili bilo koje druge stranke ne mogu više ili pak manje da vole naš grad i od nas i to je ta opcija koju želimo da prezentujemo građanima Niša - zaključuje Marinković.

On je pre SPAS-a bio u drugim strankama. Kako sam kaže, najduže u Novoj Srbiji čiji je član bio od studenstkih dana do 2016. godine, a u jednom periodu je bio i predsednik Gradskog odbora.

Nakon toga je 18 meseci proveo u SNS-u, ali kako sam kaže bez značajnih funkcija.

Bio sam član i sekretar Gradskog odbora SNS na Panteleju - rekao je Marinković.

Pored njega od prepoznatljivijih imena tu je Tihomir Perić, aktuelni gradski većnik i donedavni predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke.

Sada je na listi SPAS-a, a radikale je napustio početkom marta.

radikali- perić Perić (u sredini) iz SRS u SPAS; foto: SRSJa sam prešao u SPAS kod Aleksandra Šapića u dogovoru sa Nikolom Marinkovićem prosto iz nekakvih naših bliskih odnosa meni je to bila primamljiva priča kao Srpski patriotski savez. Da pomognem nekim svojim iskustvom, jer oni su svi mladi ovde, mlada stranka - kaže Perić.

Osim njih dvojice ostali se, kako je rekao Marinković, skoro uopšte nisu bavili politikom i ovo im je prvi put da su na nekoj listi.

Kompletan spisak kandidata za odbornike možete pogledati - ovde.

Podsetimo, pored grada, SPAS je liste predao i u opštinama Palilula, Pantelej i Medijana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pantelejac

    21:54 // 31. 5. 2020.

    Ovakvi kandidati preletaci pokazuatu ko je istureno odeljenje sns a.Pantelejci znaju kvalitet momka.Opozicija bojkotuje ostali se razotkrivaju.Bruka.

  • Mate

    12:53 // 31. 5. 2020.

    Šapić pod hitno da sruši nelegalne objekte na savskom nasipu u potezu reni bunara, ako misli da ostane predsednik opštine nbgd.

  • Preletač

    09:59 // 31. 5. 2020.

    Koji političar nije preletač.Pocev od našeg dragog predsednika pa do Guske i njima slični.Samo vam smetaju oni koji nisu sa vama.Sramota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: