Svet

0

U Indiji novi rekord, skoro 8.000 novozaraženih u jednom danu

Autor: SA

Izvor: Beta

U Indiji novi rekord, skoro 8.000 novozaraženih u jednom danu

Izvor: Foto: Beta/AP/Aijaz Rahi


Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da su u Indiji ukupno zaražene 173.763 osobe, a umrla je 4.971. Ukupan broj obolelih obuhvata 86.422 aktivna slučaja i 82.369 oporavljenih.

Više od 70 odsto zaraženih koronavirusom u Indiji koncentrisano je u državama Maharaštra, Gujarat, Tamil Nadu, Nju Delhi, Madhja Pradesh i Rajasthan.

U međuvremenu, Indijski premijer Narendra Modi je, u otvorenom pismu povodom prve godine u drugom mandatu vlade, ocenio da je Indija na putu ka "pobedi" u svojoj borbi protiv virusa.

On je rekao je da će Indija pružiti "primer u ekonomskom oporavku" i zatražio od građana da pokažu "čvrstu odlučnost".

Modi je takođe priznao "ogromnu patnju" radnika-migranata i radnika koji su bili najteže pogođeni nakon što je Indija krajem marta uvela zatvaranje zbog koronavirusa u zemlji, zbog čega su milioni njih napustili gradove jer su ostali bez posla.

Očekuje se da će indijska vlada ovog vikenda izdati novi set mera, što će možda produžiti zatvaranje u najteže pogođenim područjima.

Indija je započela ublažavanje mera ograničenja ranije ovog meseca, dozvolivši ponovo otvaranje prodavnica i nekih delova proivodnje, uspostavljanje železničkog saobraćaja i pojedinih domaćih letova.

Metro, škole i fakulteti, hoteli i restorani ostali su zatvoreni u celoj zemlji.

Indija je nadmašila Kinu i po broju zaraženih i umrlih od koronavirusa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR