Najnovije vesti
Vesti Hronika
AUTOBUS SLETEO U PROVALIJU U sudaru na putu Podgorica-Nikšić poginule dve devojke, 26 POVREĐENIH, mešatani spasavali PRIKLJEŠTENOG MUŠKARCA (VIDEO)

AUTOBUS SLETEO U PROVALIJU U sudaru na putu Podgorica-Nikšić poginule dve devojke, 26 POVREĐENIH, mešatani spasavali PRIKLJEŠTENOG MUŠKARCA (VIDEO)

U sudaru autobusa i automobila na putu Danilovgrad-Nikšić, jutros su poginule dve osobe, a 26 je povređeno.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Nesreća sudar autobus automobil Podgorica NIkšić prtscn RTCG Foto: RTCG / screenshot
Nesreća sudar autobus automobil Podgorica NIkšić prtscn RTCG

Od 26 povređenih dvoje je iz automobila, dok su ostali iz autobusa, prenose podgoričke "Vijesti" i navode da su poginule dve mlađe devojke.

Do udesa je došlo oko 08.20 sati mestu Cerovo, nadomak Bogetića, kada su se sudarali autobus i putnički automobil, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Komandir Sluzbe zaštite i spasavanja Opštine Nikšić Veselin Gardaševic izjavio je da je autobus nakon sudara sleteo u provaliju duboku dvadesetak metara.

- Sa meštanima smo izvlačili povređene. Zaista je teško bilo videti taj prizor. Izvadili smo nekoliko ljudi i onda je stigla policija, hitna i vatrogasci - rekao je Saša Rakočević, koji se prvi našao na mestu udesa, za Vijesti.

On je dodao da su pokušali da izvuku putnika koji je bio prikliješten u autobusu.

- Pričali smo s njim i videli da je u dobrom psihičkom stanju. Odustali smo od izvlačenja, jer smo se plašili da autobus ne krene nizbrdicom, ali i da ne ugrozimo njegov i život ostalih povređenih - kazao je Rakočević.

Komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja, Veselin Gardašević, rekao je da im je u 8 sati i 30 minuta policija javlila za udes i da su odmah poslali dva vozila i sedam vatrogasaca.

- Kada smo stigli videli smo zaista težak prizor. Autobus je sletio u provaliju od dvadesetak metara. Nažalost, izgleda da ima dvoje mrtvih i veći broj povređenih - kazao je Gardašević.

RTCG prenosi da je u toku izvlačenje povređenih i da su na licu mesta Hitna pomoć i policija, koja obavlja uviđaj. Saobraćaj je obustavljen.