30. maj  2020. 10.28  | Izvor: Tanjug

Dačić i Zaharijeva: Nastavak odlične saradnje Srbije i Bugarske

BEOGRAD -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, razgovarao je danas telefonom sa zamenicom premijera za pravosudnu reformu i ministarkom spoljnih poslova Bugarske Ekaterinom Zaharijevom.

U razgovoru je konstatovano da se epidemiološka situacija izazvana pandemijom Kovid-19 u Srbiji i u Bugarskoj značajno poboljšala zahvaljujući pravovremenim i adekvatnim merama koje su preduzete u obe države, kao i da su već započete aktivnosti ka punoj normalizaciji odnosa i nastavku saradnje dve države, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

ivica, dacic, sps

Ministri su konstatovali da je između zvaničnika dve države i u periodu trajanja epidemije održavan stalan nivo komunikacije i saradnje, o čemu, između ostalog, svedoči i sastanak u kvadrilateralnom formatu sa predstavnicima Grčke i Rumunije, održan 19. maja.

Tom prilikom je postignut dogovor o normalizaciji režima ulaska i otvaranju graničnih prelaza, a bilo je reči i o mogućnostima produbljivanja saradnje u predstojećem periodu.

U cilju očuvanja dinamike razgovora, ministar Dačić je pozvao ministarku Zaharijevu u posetu Srbiji. navedeno je u saopštenju.

Broj komentara: 1

Nikad bolja saradnja  31. 05. 2020. | 10:06
Bugarska akademija nauka je objavila knjigu u kojoj navodi da su bugarski koreni jezika u krajevima od Dunava do Đevđelije, i od Kopaonika do Timoka, Pčinja i Ohrida. Udruženje Spona iz Severne Makedonije je obavestilo SANU da reaguje.
IZVOR: B92 UTORAK, 26.05.2020. | 15:16