30. maj  2020. 09.14  | Izvor: RTS

NBA kreće 31.jula?

NJUJORK -

Komesar NBA lige Adam Silver predložio je upravnom odboru lige i vlasnicima franšiza 31. jul kao datum nastavka sezone, gotovo izvesno u Orlandu. Očekuje se da taj predlog i bude izglasan na novom sastanku u četvrtak.

Kako je prvo objavio novinar "Atletika" Šems Čaranija, komesar je "guvernerima" predložio da se sezona ponovo pokrene 31. jula.

nba, americka, kosarkaska, liga, basket, 1

To je malo prolongiran termin u odnosu na prethodno najavljen, koji je stigao i do igrača.

Novinari "I-Es-Pi-En"-a Adrijan Vojnarovski i Zek Lou došli su nešto kasnije do informacija da će se ovaj predlog naći na glasanju pred pomenutim upravnim odborom lige i vlasnicima franšiza narednog četvrtka, i da se očekuje da on bude i prihvaćen.

Kako se dodaje, liga će se nastaviti na Floridi, u Orlandu, a očekuje se da u tom nastavku učestvuje između 20 i 22 tima, što implicira da će se o preostalim slobodnim mestima za plej-of odlučivati u specijalnom doigravanju, odnosno "plej-inu", što je bila jedna od opcija o kojima se prethodnih dana veoma intenzivno razgovaralo.

U tim okolnostima prve bi u sportski kompleks u "Diznijevom svetu" u Orlandu stigle ekipe Nju Orleansa, Portlanda, San Antonija i Sakramenta naših Bjelice i Bogdanovića (ukoliko se usvoji manje verovatna opcija sa 20 timova), odnosno te četiri ekipe plus Finiks i Vašington, kao jedini tim iz Istočne konferencije, ukoliko pak pobedu odnese opcija sa 22 tima u nastavku što jeste realniji scenario.

Podsetimo, NBA sezona prekinuta je 11. marta, kada je utvrđeno da je centar Jute Rudi Gober zaražen koronavirusom.

Tagovi
Srodne vesti