Za Tijanu i “društvo” traže pritvor i proveru na koronu: Sa Ajfonkom uhapšen i škaljarac

O. MATAVULj

29. 05. 2020. u 20:45

Tijana Maksimović i još šest osoba, iz Bijeljine odvedeni na saslušanje u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u Sarajevu, posle čega je za sve uhapšene zatraženo odreživanje pritvora do 30 dana

За Тијану и “друштво” траже притвор и проверу на корону: Са Ајфонком ухапшен и шкаљарац

Privođenje u Tužilaštvo BiH

STARLETA Tijana Maksimović, poznatija kao Tijana Ajfon, i još šestorica uhapšenih u policijskoj akciji "Kristal" u Bijeljini, predati su Tužilaštvu BiH u Sarajevu, a terete se za organizovani kriminal i vrbovanje radi međunarodne prostitucije.

Pored Maksimovićeve, Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske za ista dela tereti Zlatana Ćuka, koji je navodno blizak "škaljarskom klanu", Sinišu Perića, harmonikaša Milisava Tomića, Vladana Kakuću, poznatog semberskog preduzetnika Željka Vujića, te Slađana Šojića.

Prema saopštenju Tužilaštva BiH, nakon saslušanja, za svih sedmoro osumnjičenih je od nadležnog suda zatraženo da im se odredi pritvor do 30 dana.

- S obzirom na to da je utvrđeno da su državljani Srbije ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, bez sprovedenog postupka zaštitnih mera od pandemije kovida 19, zatražena je trijaža i zdravstvena provera uhapšenih.

- Osim za organizovani kriminal i prostituciju, grupa se tereti i za neovlašćenu proizvodnju i promet droge, omogućavanje uživanja droge, navođenje na prostituciju i nedozvoljen promet i držanje oružja iz Krivičnog zakona RS - potvrđeno je u MUP RS.

Svi su uhapšeni na žurci koja je organizovana u vikendici u Suvom Polju kod Bijeljine. Kako "Novosti" saznaju, niko od saslušanih nije naveo kojim je povodom žurka sa orgijama bila organizovana.

- Vikendicu je unajmio Tomić, a devojke je vrbovala Tijana Ajfon. Nakon što je okupila devojke, došle su do Drine, gde ih je u blizini Pavlovića mosta čamcem prevezao Šojić. U BiH su ih dočekali Vujić i Kakuća i odvezli do vikendice - kaže izvor.

Žurku je prekinula policija, koja je na imanju zatekla devet žena i 26 muškaraca. Dobar deo njih ima bogate i kriminalne dosijee. Imanje je bilo okruženo skupocenim automobilima "porše", "audi", BMV, među kojima je bilo i blindiranih vozila.

U pretresu je otkriveno i zaplenjeno 46 grama kokaina, medicinska droga, deset pištolja, tri pancira, više od 20.000 maraka u raznim valutama, telefoni, laptopovi ... Neke od uhapšenih policija je zatekla u krevetu, dok su na stolovima ostali tragovi ispijenih flaša alkohola, te crta kokaina.

Svi su privedeni, a samo sedmoro pomenutih će biti krivično gonjeno, dok su ostali saslušani kao svedoci, nakon čega su pušteni na slobodu.

SUDIO LIVERPULU, "PAO" U SUVOM POLjU

NA žurki je priveden i svetski poznati fudbalski sudija Slavko Vinčić (40) iz Slovenije. Sudio je osam utakmica Lige šampiona, 17 mečeva Lige Evrope, kao i brojne kvalifikacione utakmice. Za portal "24ur.si" Vinčić je odlazak na žurku nazvao "najvećom greškom u životu".

- Posle sastanka sa poslovnim partnerima bili smo pozvani na proslavu na ranč . Posle racije odvedeni smo na informativni razgovor, gde sam objasnio da ljude ne poznajem. Posle toga sam pušten - rekao je Vinčić, koji poseduje FIFA značku od 2010, a 2012. je bio na EP asistent najboljem slovenačkom arbitru Damiru Skomini. Veliko iskustvo ima na međunarodnoj fudbalskoj sceni, i tokom 2019/2020. bio je tri puta glavni sudija na utakmicama grupne faze Lige šampiona: Briž - Galatasaraj 0:0, Genk - Liverpul 1:4, Mančester siti - Šahtjor 1:1. Imao je istu ulogu i duelu kvalifikacija za elitno takmičenje UEFA, PAOK - Ajaks 2:2.







Pratite nas i putem iOS i android aplikacije