BiH

Glavaš izabaran za v.d. predsjednika OO DNS-a u Istočnom Novom Sarajevu

Glavaš izabaran za v.d. predsjednika OO DNS-a u Istočnom Novom Sarajevu
Foto: Srna | Glavaš izabaran za v.d. predsjednika OO DNS-a u Istočnom Novom Sarajevu

ISTOČNO SARAJEVO, - Predsjednik DNS-a Nenad Nešić izjavio je večeras u Istočnom Sarajevu da ova stranka očekuje da na predstojećim lokalnim izborima ima svoje kandidata za pozicije načelnika i gradonačelnika u najmanje deset opština i gradova u Republici Srpskoj.

Nešić je istakao da će DNS donijeti odluku kako će nastupiti na budućim lokalnim izborima, vodeći računa o interesima koalicije, stranke i građana Srpske.

On je izjavio novinarima da je na sjednici Opštinskog odbora (OO) DNS-a Istočno Novo Sarajevo podnio ostavku na mjesto predsjednika tog odbora zbog nespojivosti funkcija, te da je na tu poziciju izabran Aleksandar Glavaš.

Nešić je naglasio da Glavašu ostavlja OO DNS-a Istočno Novo Sarajevo u odličnom stanju, te da očekuje da će na izborima DNS u ovoj lokalnoj zajednici dobiti 2.000 glasova i pet odbornika.

"Očekujemo da ćemo biti druga politička snaga na području ove lokalne zajednice", dodao je Nešić.

Novoizabrani vršilac dužnosti predsjednika OO DNS Aleksandar Glavaš rekao je da ta pozicija nosi veliku obavezu, posebno imajući u vidu da je tu funkciju godinama obavljao aktuelni predsjednik stranke Nenad Nešić.

"Opštinski odbor Istočno Novo Sarajevo je na proteklim izborima osvojio pozicije narodnog poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH. Sve to nas obavezuje sada da svojim radom ostvarimo još bolji rezultat", rekao je Glavaš.

On je rekao da mu je cilj da Istočno Novo Sarajevo postane "novi Prijedor", odnosno, novi centar DNS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije