DAO BOGATSTVO ZA JEDNU SLIČICU! Šta mislite, koliko košta? FOTO
Foto: Youtube Printscreen

OVO ZAISTA NIJE REALNO

DAO BOGATSTVO ZA JEDNU SLIČICU! Šta mislite, koliko košta? FOTO

Košarka -

Skupljate sličice? Pasionirani ste kolekcionar kartica koje su vezane za vaš omiljeni sport i ponekad ste spremni da za neku zavučete ruku malo dublje u džep?

Svaka čast, ali sigurno niste razmišljali o tome koliko je plaćena najskuplja sličica ili kartica na svetu. Odmah da vam kažemo, ako i pokušavate da pogodite, niste ni blizu. Dokumentarac "Poslednji ples" indirektno je otkrio i to.

foto: Profimedia

Jedan nepoznati kolekcionar je NBA karticu na aukciji platio neverovatnih 900.000 dolara! Ali, ne bilo kakvu. Ovo je jedna jedina na svetu i sadrži dva NBA logoa - jedan sa dresa Majkla Džordana, a drugi sa dresa Lebrona Džejmsa. U pitanju je kartica koja se pojavila u sezoni 2003/2004, kada je Lebron bio ruki.

Suluda cena koju je kartica postigla najviše je produkt činjenice da je odštampana samo jedna i da je to jedini primerak na planeti. Uprkos činjenici da na njoj postoji očigledna greška - logo Čikago Bulsa, iako je amblem skinut sa Džordanovog dresa Vašington Vizardsa, kupac nije mario za tu "sitnicu".

Prethodni rekord držala je kartica na kojoj je bio Lu Alsindor (kasnije Karim Abdul-Džabar) iz sezone 1969/1970, koja je prodata za 501.900 dolara.

- Srećni smo što možemo da saopštimo da smo ovu karticu prodali skoro za duplo više od prethodne koja je držala rekord - rekli su iz aukcijske kuće Goldin.

Kurir sport / P. G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track