Droga uz orgije: Postupak protiv 7 osoba zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela, među njima TIJANA AJFON I ŠKALJARAC

Novosti Online

29. 05. 2020. u 17:35

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u okviru akcije kodnog naziva “Kristal”, pokrenuli su postupak protiv sedam osoba zbog postojanja sumnje da su izvršili više krivičnih dela

Дрога уз оргије: Поступак против 7 особа због сумње да су починили више кривичних дела, међу њима ТИЈАНА АЈФОН И ШКАЉАРАЦ
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u okviru akcije kodnog naziva “Kristal”, pokrenuli su postupak protiv sedam osoba zbog postojanja sumnje da su izvršili više krivičnih dela.


U saopštenju MUP Srpske navodi se da je reč o krivičnim delima organizovani kriminal u vezi sa krivičnim delom međunarodno navođenje na prostituciju Krivičnog zakona BiH, kao i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, navođenje na prostituciju i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija Krivičnog zakonika Republike Srpske, prenosi Srpksainfo.


Postupak je pokrenut protiv Zlatana Ćuka, Siniše Perića, Milisava Tomića, Tijane Maksimović, poznatije kao Tijana Ajfon, Vladana Kakuće, Željka Vujića i Slađana Šojića.


Nakon ispitivanja u Tužilaštvu BiH tužilac je predložio da se Tijani Maksimović, poznatoj pod nadimkom Tijana Ajfon i još šest osoba odredi jednomesečni pritvor. Osim njoj, pritvor je predložen i za Zlatana Ćuka, Milisava Tomića, Sinišu Perića, Dragana Kakuču, Srđana Šojića i Željka Vukiliča.


– Oni su osumnjičeni za krivična dela udruživanja radi činjenja krivičnih dela, međunarodnog vrbovanja radi prostitucije, krijumčarenje osoba, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i streljiva - rekli su u Tužilaštvu.


S obzirom da je tokom istrage utvrđeno da su državljanke Srbije, kao i deo osumnjičenih ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, bez provedenog postupka zaštitnih mera od pandemije Covid 19, zatražena je trijaža i zdravstvena provera uhapšenih osoba i dovedenih u Tužilaštvo BiH.


Svi oni uhapšeni su u vikendici na orgijama koje je organizovala upravo poznata beogradska starleta Tijana Ajfon.


Većina zatečenih na žurki je odranije poznata policiji, mahom zbog droga i nasilničkih ponašanja, ali se neka imena posebno ističu.


Foto: TV BN


Pre svega to je Zlatan Ćuk koji je povezavan sa škaljarskim klanom i nekim od osoba za koje sumnjiče da su radile za ovu grupu.


Tu je i Elvis Hodžić koji ima podeblji kriminalni dosije i do sada je više puta hapšen i osuđivan za veoma teška krivična dela.


Takođe je povezivan i sa krijumčarenjem droge iz Južne Amerike prema Evropi. Priveden je i Željko Vujić, inače poznati bizmismen i vlasnik preduzeća "Agromehanika".


Oni su predati u nadležnost tužilaštava koja će u skladu sa svojim nadležnostima nastaviti sa njihovim procesuiranjem, dodaje se u saopštenju.


– Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nastavljaju rad po ovom predmetu s ciljem utvrđivanja postojanja eventualnih elemenata krivične i prekršajne odgovornosti drugih lica koja su slobode lišena u okviru ove akcije – naglašava se u saopštenju.



Iz MUP-a Srpske podsećaju da su policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske juče realizovali akciju kodnog naziva “Kristal”.


U izvršenim pretresima u mestu Suvo polje, pronađeno je i privremeno oduzeto: 14 paketića kokaina ukupne mase oko 46 grama, devet komada medicinskih droga, devet pištolja različitog kalibra, te jedan gasni pištolj, tri pancira, više od 20.000 KM u različitim valutama, dok je uhapšeno 16 osoba.


(srpskainfo.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Aleksandar S.

29.05.2020. 18:53

Pa i ja bi se morao dobro drogom oderat da odem u isti krevet gdje i ta"Ivana Nokia",ljudi su potpuno nevini...

Ja Paja

30.05.2020. 09:37

pa mogu da ih terete za neke delikte od pre..ali ovo sada je samo naduvana prica da bi nesto drugo bilo zataskano...a za ovo okupljanje mogu da im pljunu pod prozor...platit ce ovcane kazne za iligalan prelaz granice ili eventualno za nedozvoljeno posedovanje oruzba i to je to...ovo je samo maska za nesto krupnije u pozadini...