Hronika

Predložen pritvor za Tijanu Ajfon i još šest uhapšenih kod Bijeljine

Predložen pritvor za Tijanu Ajfon i još šest uhapšenih kod Bijeljine
Foto: N.N. | Predložen pritvor za Tijanu Ajfon i još šest uhapšenih kod Bijeljine

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje pritvora od 30 dana za sedam osumnjičenih koji su prije dva dana uhapšeni u akciji "Kristal", u okolini Bijeljine.

Tužilaštvo je mjeru pritvora predložilo za Zlatana Ćuka (31), Milisava Tomića (29), Žaljka Vulića (36) iz Bijeljine, Sinišu Perića (34) iz Tuzle, Dragana Kakuću (28) iz Sarajeva, Srđana Šojića (24) iz Bratunca i Tijanu  Maksimović (28) iz Rume, koja je javnosti poznata kao Tijana Ajfon.

Osobe uhapšene u policijskoj akciji kodnog naziva "Kristal" osumnjičene su za krivična djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, međunarodnog vrbovanja radi prostitucije, krijumčarenje osoba, omogućavanje uživanja opojnih droga i neovlašteno držanje oružja i streljiva.

"S obzirom da je tokom istrage utvrđeno da su državljanke Srbije, kao i dio osumnjičenih ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu, bez provedenog postupka zaštitnih mjera od pandemije Covid 19, zatražena je trijaža i zdravstvena provjera osoba lišenih slobode i dovedenih u Tužiilaštvo BiH", saopšteno je iz Tužilaštva.

Starleta Tijana Ajfon uhapšena je u srijedu u Bijeljini zbog sumnje da je na žurku u jednoj privatnoj vikendici dovela djevojke zbog prostitucije, gdje je policija pronašla drogu i oružje.

Osim Maksimovićeve, u pomenutoj akciji uhapšeni su i Milisav Tomić, Aleksandar Gajić, Radan Dotlić, Siniša Perić, Radoslav Simić, Danijel Perić, Zlatan Ćuk, Dragan Kakuća i Željko Vujić iz Bijeljine, te Pavle Stević i Srđan Mićić iz Brčkog, Željko Simić i Savo Simić iz Ugljevika, Elvis Hodžić iz Lukavca i Adi Bajgorić, državljanin Slovenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije