Film i serije

Nedaleko od Banjaluke pale nove klape u "Hotelu Balkan"

Nedaleko od Banjaluke pale nove klape u "Hotelu Balkan"
Foto: N.N. | Nedaleko od Banjaluke pale nove klape u "Hotelu Balkan"

​"Hotel Balkan", koji se nalazi nedaleko od Banjaluke, proteklih mjeseci primio je svoje prve goste, odnosno glumce i filmsku ekipu koja je vrijedno radila na novoj televizijskoj seriji koju će publika imati priliku da pogleda na jesen na kanalu Superstar TV.

Serijal, koji je zajednički projekat "Telekoma Srbija" i "Bosonoga produkcije", u svojoj prvoj sezoni imaće 60 epizoda, koje će trajati po 35 minuta, a sama priča je nadahnuće pronašla u stvarnom hotelu "Balkan", koji se nalazio na mjestu današnje Gradske uprave u Banjaluci, tridesetih godina prošlog vijeka.

Režiser Saša Hajduković istakao je da je pred ekipom koja radi na ovom projektu bio veliki izazov u stvaranju serijala u formatu telenovele.

"Seriju radimo na nešto drugačiji način. Trudimo se da joj damo poseban pečat i da žanru damo neku dubinu i estetiku te malo drugačiji pogled, tako da nam je to bilo vrlo zanimljivo, a sa druge strane, ovo nije samo serija, već jedna prilika da se napravi i čitav ovaj studio i da se napravi jedna mala fabrika u koju mogu mladi ljudi sa akademije da dolaze i da nastave da rade i bave se igranim programom", istakao je Saša Hajduković.

Pomoćnik reditelja serijala "Hotel Balkan" Dragana Đedović dodala je da je produkcija do sada sve projekte radila na realnim lokacijama te da je ovo prvi put da rade u studiju, što je bilo zanimljivo cijeloj ekipi.

"Radili smo sa domaćim glumcima, našim banjalučkim, kao i na svim projektima do sada, i naravno, tu su došli glumci iz regiona - Srbije i Crne Gore. Među glavnim likovima koji se pojavljuju su Radoje Čupić iz Novog Sada i Saša Torlaković iz Sombora, pored njih, tu su banjalučki glumci Goran Jokić, Danilo Kerkez, Milica Glogovac i to je upravo ta mlada ekipa o kojoj je Saša govorio", rekla je Đedovićeva.

Najzaslužnija osoba za ukupnu estetiku prostora "Hotela Balkan", scenograf Slobodanka Pilić naglasila je da je proces izgradnje scenografije bio veoma zanimljiv, ali istovremeno i veliki izazov za kompletnu filmsku ekipu.

"Izazov je bio zato što je ovo prvi put da smo radili studijsku scenografiju, jer do sada smo bili u realnim prostorima koje smo adaptirali, a ovo je bio izazov, izgraditi nešto posebno i obratiti pažnju da se tradicionalno nekako spoji u moderno, i trudili smo se da stvorimo atmosferu koja će odgovarati ekipi, a posebno glumcima", istakla je Pilićeva.

Supervizor postprodukcije David Gatarić rekao je da je prelazak u studio sa sobom nosio i izazov modifikovanja sistema snimanja.

"Što se tiče postprodukcije u dinamičnom okruženju kroz proces montaže i obrade zvuka, trudimo se da ovaj materijal učinimo što boljim", zaključio je Gatarić.

Tvorci serijala najavili su snimanje i druge sezone serije, koje je planirano za jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije