Nova vest
Košarka

Petak, 29.05.2020.

15:10

"FIBA Liga šampiona je idealno takmičenje za nas"

Bivši košarkaš, a sada sportski direktor Igokee, Vuk Radivojević izjavio je da u ovom trenutku Liga šampiona najviše odgovara klubu iz Laktaša.

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: StarSport

On je istakao da bi učešće u FIBA takmičenju bilo idealno za afirmaciju šampiona Bosne i Hercegovine i mladih igrača.

Takođe, Radivojević je istakao da je velika stvar to što Svetska kuća košarke pokriva sve troškove sudija i putovanja, uz to i daje velike novčane premije.

"Mi želimo da klub dignemo na veći nivo i mislim da je ovo idealna prilika. FIBA je poslednjih par godina stvarno ozbiljno radila na ovom takmičenju i sada su tu i klubovi koji su igrali Evroligu. Tu su sad 32 tima od kojih se ne zna ko je od koga jači. To je prilika za naš klub, za afirmuaciju naših mladih igrača da se pokažu u Evropi", rekao je Radivojević.

Ukoliko bude učestvovao u tom takmičenju, klub iz Aleksandrovca će morati da ima mnogo veći roster. Takoreći, "dužu klupu".

"Mi smo svesni svega i to je bio razlog jer nismo proteklih sezona igrali, nije bilo uslova za toliki roster. Očekuje nas veći broj utakmica u ABA i ako budemo igrali FIBA Ligu šampiona trebaće nam širi roster. Već sledeće nedele krenućemo u pripremu ekipe za narednu sezone", poručio je direktor Igokee.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve