I doktori imaju svoje botove: dr Nestorović na zadatku 1

U prošlosti smo zaista mogli da vidimo svakakve zloupotrebe medija i društvenih mreža, ali da doktori imaju botove koji ih brane, a napadaju suprotstavljene tabore lekara, to je čak i za nas novo i iznenađujuće.

Na nekoliko objava inicijative Ne davimo Beograd na društvenim mrežama, u kojima govorimo o štetnosti javnog delovanja dr Nestorovića, javio nam se neuobičajeno veliki broj ljudi, ostavljajući slične komentare podrške za dr Nestorovića.

Isti ljudi, po pravilu, bi napadali dr Kona.

Površnom analizom sadržaja i profila sa kojih se on plasira, utvrdili smo, na naše iznenađenje, da se u velikoj meri radi o organizovanoj akciji.

Dr Nestorović je zaista ostavio ogroman štetan trag u javnosti Srbije, u toku pandemije iznoseći kontradiktorne tvrdnje, zbunjujući građane i unoseći nepoverenje prema merama zaštite i generalno javnom zdravlju.

Od toga da je tvrdio da je korona najsmešniji virus u istoriji, preko slanja žena u šoping u Milano, epicentar evropske zaraze, do nedavnih izjava u tabloidima koje su toliko česte da se jedva mogu i ispratiti.

On svakodnevno u javnosti izbacuje nove bizarne priče.

Govori o reinkarnaciji Tesle u Novaka Đokovića, o štetnosti vakcinacije, o putovanju kroz vreme, tvrdi da je virus bojno oružje, govori o smrtima siromašnih koji ništa nemaju da izgube sem života, poziva ljude da se zaraze, govori da je uprkos simptomima korone odbio da se izoluje, ali naravno ono što nikada ne zaboravlja je i da pohvali predsednika Aleksandra Vučića.

Inicijativa Ne davimo Beograd uputila je još u martu ove godine zahtev Lekarskoj komori Srbije da se izjasni povodom Nestorovićevih nastupa u javnosti, ali čini se da je njegova serija bizarnih izjava u stvari smišljena i organizovana kampanja unošenja nesigurnosti i zbunjenosti kod građana.

Naše vlasti donele su najrestriktivnije mere u Evropi, pretili su nam grobljima, napravili od starijih sugrađana zatvorenike, a za samo nedelju dana korona je proglašena gotovom i pristupilo se nastavku izborne kampanje.

Isto kao što su nam se na početku pandemije smejali u lice, tako i sada od građana prave budale, ukoliko se brinu da li je opasnost prošla.

Umesto da se u javnosti argumentima i sa brigom za zabrinute građane, odgovori na pitanja o opravdanosti najrestriktivnijih mera, ali i o rizicima njihovog ekspresnog ukidanja, vlast je odlučila da nas zatrpa lavinom bizarnosti koje šarlatan Nestorović produkuje na dnevnom nivou.

Angažman botova u njegovu odbranu, targetiranje suprotstavljenih tabora doktora, ali i svakodnevno nesomučno prisustvo u medijima, govore nam upravo da je reč naprednjačkom projektu i kampanji zataškavanja odgovornosti i nesposobnosti za zaštitu stanovništva u toku epidemije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari