29. maj  2020. 14.54  | Izvor: Tanjug

Iz Fonda za nacionalne manjine podrška za 72 projekta

BEOGRAD -

Sredstvima iz Fonda za nacionalne manjine ove godine biće podržana 72 projekta sa ukupno 24 miliona dinara, u oblasti obrazovanja nacionalnih manjina, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

"Iz Fonda za nacionalne manjine u prethodne tri godine podržali smo oko 200 projekata iz oblasti kulture i informisanja na jezicima nacionalnih manjina", rekao je ministar Branko Ružić.

Ove godine finansiramo još 72 projekta u oblasti obrazovanja i time doprinosimo unapređenju prava naših nacionalnih manjina i u ovoj oblasti i osnaživanju organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom manjinskih prava, naveo je on.

Konkurs je raspisan 18. februara 2020. godine.

Pravo učešća na konkursu imali su: ustanove, udruženja, fondacije, privredna društva i druge organizacije čiji su osnivači nacionalni saveti nacionalnih manjina, organizacije civilnog društva upisane u odgovarajući registar, a čiji se ciljevi prema statutarnim odredbama ostvaruju u oblasti zaštite i unapređenja prava i položaja pripadnika nacionalnih manjina, koje imaju sedište na teritoriji Srbije i zadužbine, fondacije i konferencije univerziteta odnosno akademija strukovnih studija.

 

Tagovi