Umar Sadik (©MN Press)
Umar Sadik (©MN Press)

Turci pišu: Bešiktaševa želja broj 1 – Umar Sadik

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.05.20. | 14:37

Istanbulski crno-beli traže novog napadača

Zimus je trajala prava saga oko Umara Sadika. Nerazjašnjena priča da li i kako Partizan može da ga otkupi od Rome, pominjalo se da je Napoli spreman da izdvoji više od 10.000.000 evra da ga dovede... Svima je zapalo za oko kako je Nigerijac odigrao u Ligi Evrope za crno-bele.

U međuvremenu Partizan je otkupio Sadika, potpisao ga na tri godine i sada je sto odsto „gospodar“ njegove sudbine. Svi zainteresovani za kupovinu Nigerijca moraće u Humsku na pregovore.

Izabrane vesti

Jedan od zainteresovanih je Bešiktaš. Kako tvrde turski mediji, crno-beli iz Istanbula traže novog napadača za narednu sezonu, a Sadik je prvi pik. Visok, brz, vešt sa loptom, izvanrednog kretanja. Sve su to vrline koje su se dopale emisarima Bešiktaša i pokušaće da ga u letnjem prelaznom roku kupe od Partizana.

Jedino što Turci tvrde, a deluje da baš nema mnogo veze sa realnošću je navodna Sadikova želja da ide dalje, da mu se ne ostaje u srpskom prvenstvu za narednu sezonu.

Sadik je posle dugog lutanja od nemila do nedraga eksplodirao po dolasku u Partizan. Igrajući na tri fronta visoki napadač je postigao 16 golova, dok je za 13 bio asistent. U prolećnom delu prvenstva baš i nije blistao, jer je vukao povredu zadobijenu u večitom derbiju, ali u Humskoj očekuju da u nastavku sezone i on nastavi tamo gde je stao jesenas.

Da li je Partizan spreman da proda ovog leta Umara Sadika? Za pravu ponudu sasvim sigurno, jer u celoj Evropi pričaju da će zbog korone transfera biti manje i da će biti skromniji nego ikad. A, od nečega treba popuniti godišnji budžet...

S druge strane, celu priču valja uzeti sa rezervom, jer turski mediji često više idu metodom nagađanja nego što zaista imaju proverene informacije iz vodećih klubova.

Kako kažu Turci, Bešiktaš je zainteresovan da dovede i Erika Boaćija. Desni bek iz Gane, koji brani boje ljubljanske Olimpije, u ovoj priči je interesantan zbog toga što je bio na listi želja Partizana prošlog leta. Zajedno sa štoperom Makijem Banjakom. Sada deluje da je bliži selidbi u Tursku.


tagovi

FK PartizanSadik UmarBesiktas

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara