Dačić predao tri stana u Bačkom Petrovcu za izbeglice iz BIH i Hrvatske 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je danas u Bačkom Petrovcu predao tri stana porodicama izbeglica iz BIH i Hrvatske, saopštilo je njegovo ministarstvo.

„Danas imamo veliku čast i zadovoljstvo da zajedno uručimo ključeve tri stana za najugroženije porodice koje su usled ratnog vihora devedesetih godina bile prinudjene da napuste svoja ognjišta u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, i koje su preko 25 godina lišene onog mesta za život koje se može zvati dom“, izjavio je Dačić.

Za stanove u Bačkom Petrovcu izdvojeno je 125.800 evra.

Ukupna vrednost Potprojekta 5 Regionalnog stambenog programa, u okviru kojeg su izgradjeni ti stanovi, iznosi 52 miliona evra, od čega su 13,2 miliona evra iz budžeta Srbije.

Potprojekat 5 predvidja izgradnju ukupno 1.267 stanova u 25 opština Srbije, dodelu 200 paketa gradjevinskog materijala, kao i kupovinu 380 seoskih kuća.

Dačić je naglasio da će Vlada nastaviti da snažno podržava taj projekat u okviru kojeg su stanovi izbegličkim porodicama dati i u Valjevu, Krupnju, Zrenjaninu, Smederevskoj Palanci, Nišu, Novom Pazaru, Novom Sadu i drugde.

„Naša je dužnost i obaveza da pomognemo našim sugrađanima u savladavanju prepreka koje im je sudbina donela“, rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari