BiH

Netačno pisanje o upotrebnoj dozvoli HE "Miljacka"

Netačno pisanje o upotrebnoj dozvoli HE "Miljacka"
Foto: Screenshot | Netačno pisanje o upotrebnoj dozvoli HE "Miljacka"

BANJALUKA - Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić demantovala je danas pisanja pojedinih medija o navodnim nezakonitim radnjama i njenoj umješanosti u postupku izdavanja upotrebne dozvole za Hidroelektranu (HE) "Miljacka", te najavila tužbe u vezi sa tim.

Golićeva je istakla da cilj tužbi nije sprečavanja kritike, već da svako konačno počne snositi odgovornost za svoj rad i ono što tvrdi.

Ona je na konferenciji za novinare u Banjaluci istakla da se u netačnim pisanjima tvrdi da je upotrebna dozvola HE "Miljacka" kod Sarajeva izdata tokom vanrednog stanja na osnovu netačne i falsifikovane dokumentacije.

"Građevinska dozvola za ovaj objekat izdata je 14. decembra 2018. godine, a upotrebna dozvola nije izdata za vrijeme vanrednog stanja, već 10. marta ove godine", rekla je Golićeva, koja je i ministar prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije.

Ona je dodala da je laž i to da je nju ili njene saradnike zvao srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, tražeći da bude izdata dozvola.

Golićeva je ocijenila da je javni prostor odavno zagađen poluinformacija i neistinama, te da s ciljem očuvanja digniteta Vlade, Ministarstva na čijem je čelu, ali i ličnog mora da demantuje ovakve dezinformacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije