"Večeras ispred Narodnog pozorišta u Novom Sadu završavamo sezonu pandemije" VIDEO

Opera Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu u vreme zabrane kretanja za stanovnike Novog Sada organizovala je niz koncertnih aktivnosti.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 29.05.2020.

11:34

Foto:depositphotos/vitolef

Gromoglasni aplauzi s balkona kojima su građani u karantinu nagradili muzičare i soliste pokazali su da je ova ideja bila pun pogodak. Večeras zavšavaju ovu aktivnost i kreću u nove tokove.

"Zapravo završavamo sezonu pandemije i u simboličnih 25 minuta hoćemo da zaokružimo jednu priču koja je trajala dva meseca. Ono što je naša ideja bila jeste da sa ovim koncertom krenemo u neke nove tokove i to ne znači da ćemo ovim završiti naše aktivnosti, zapravo stvaranje u doba korone je zaključak ovog koncerta", rekao je Aleksandar Stankov, direktor Opere SNP.

Ispred Narodnog pozorišta u Novom Sadu sve je spremno za večerašnji koncer, koji počinje u 19 časova. Pridržavajući se svih mera, svaki muzičari sedeće na propisanoj udaljenosti kako bi ovim koncertom na simboličan način pokazali da su opet svi zajedno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: