29. maj  2020. 11.47  →  21.22 | Izvor: RTV

Jedan novooboleli u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji

KOSOVSKA MITROVICA -

Na teritoriji KiM u većinski srpskim sredinama, zabeležen je jedan novi slučaj korona virusa, čime je broj zaraženih od početka pandemije u tim delovima pokrajine porastao na 118, saopštio je večeras direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

"Imamo jedno novoobolelo lice iz Zubinog Potoka. U poslednja 24 časa nije bilo testiranih lica (do sad testirano 1.547 lica) iz opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Svakodnevno radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica", naveo je Đurić na Instagramu u dnevnom izveštaju o korona virusu.

korona, virus, kosovska, mitrovica, kosovo, i, metohija, kim, srbija, 15

On je podsetio da je do danas ukupno obolelo 118 osoba, 106 je izlečeno, a 10 lica je preminulo.

"U Prištini, Vitini, Zvečanu, Istoku, Leposaviću, Kosovskoj Kamenici, Štrpcu, u sredinama u kojima živi srpsko i drugo nealbansko stanovništvo obezbedili smo i distribuirali: lekove za 136 lica, osnovne životne namirnice za 27 porodica, 32 paketa pomoći sa hranom i higijenskim sredstvima socijalno ugroženim porodicama", dodao je.

Đurić navodi i da opštinski štabovi za vanredne situacije redovno vrše dezinfekciju javnih površina i ustanova i obaveštavaju građane o svim merama Vlade Srbije koje su uvedene u cilju suzbijanja virusa korona.

Blag porast broja novih slučajeva na KiM

Na Kosovu i Metohiji u poslednja 24 sata potvrđeno je 12 novih slučajeva korona virusa, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 1.064, saopštio je danas institut za javno zdravlje u Prištini.

Kako je navedeno, u tom periodu je testirano ukupno 311 uzoraka, od kojih je 12 bilo pozitivno na kovid-19.

Do sada je na Kosovu i Metohiji od korona virusa umrlo 30 osoba.

Iz Instituta navode da je danas izlečeno devet pacijenata, dok je do danas ukupan broj izlečenih 829.

Tagovi