Luka Dončić (©Reuters)
Luka Dončić (©Reuters)

Digla se prašina zbog Luke: Da li se malo više jelo u pauzi ili je uzbuna lažna?

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.05.20. | 11:15

Španski mediji upotrebili su termin “fondón“, što znači da je neko malo deblji nego što bi trebalo da bude

Sjedinjene Američke Države nedavno su donele zvaničnu odluku da otvaraju granice za povratak NBA košarkaša, kako bi nesmetano mogli da se priključe svojim organizacijama i trenažnom procesu za očekivani nastavak sezone.

Tako se u Dalas između ostalih vratio Luka Dončić, a ubrzo pošto je sleteo u srce Teksasa, aktivirali su se sirene za uzbunu. Naime, američki mediji razglasili su da se Luka ugojio tokom dva i po meseca neigranja NBA lige, a španski novinari upotrebili su termin “fondón“, što znači da je neko deblji nego što bi trebalo da bude. Slovenački as možda nije bio dovoljno pažljiv tokom dana izolacije, a pošto je vreme provodio u Evropi, odnosno u Sloveniji, bio je daleko od očiju čelnika Dalasa.

Izabrane vesti

Ali, da li su ove glasine tačne? Tu tezu pobija novinar ESPN Tim Makmahon koji smatra da su to samo priče bez adekvatnog pokrića.

“Svaki put kada Dončić ode preko i nije na vidiku navijača, ovakve spekulacije će se pojavljivati“, izjavio je Makmahon koji ističe da je diskusija na ovu temu praktično neizbežna.

Kako se kalio čelik, iliti stvaranje Nikole Jokića

Makmahon je takođe otkrio da se Dončić uveliko sprema za nastavak sezone, što definitivno pobija priče o njegovom slobodnijem ponašanju po pitanju ishrane. Spekulacije o Dončićevoj ljubavi prema hrani kruže praktično od momenta kada je potpisao za Dalas, međutim i Makmahon nije u potpunosti siguran da je reprezentativac Slovenije u idealnoj formi. Navodno, njegovi izvori su mu dali oprečne informacije.

“Dobio sam uverenje da je na video sastancima preko aplikacije Zoom izgledao dobro“, objašnjava poznati novinar, ali je Dončićeva kilaža ipak predmet dalje rasprave u tamošnjoj javnosti...

Dončić je u sezoni 2019/20 dostigao nivo Ol stara uz prosek od 28,7 poena, 9,3 skoka i 8,7 asistencija, što je drastičan skok u odnosu na njegovu debitantsku godinu. Dalas je u aktivnoj igri za plej-of.



tagovi

Luka Dončić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara