Crveno-beli na trokorak do krune 1Foto: STARSPORT (arhiva)

Posle skoro dvoipomesečnog mirovanja, fudbaleri srpskih superligaških ekipa vraćaju se danas takmičarskim obavezama, a među prve tri od preostale 32 utakmice do kraja sezone 2019/20. najviše pažnje privlači mali beogradski derbi Rada i Crvene zvezde.

Manje zbog domaćina sa Banjice, jer ga jednokratno širenje SLS svakako ostavlja u najvišem rangu, a više zbog toga što je crveno-belima potrebna još samo jedna pobeda u četiri kola za het-trik u domaćim titulama.

Dakle, pretposlednji „građevinari“ mogu da igraju za svoju dušu, a gosti bi da što pre pečatiraju novo učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

– Pokušavam igračima da objasnim da važne utakmice zavise od njihove samokontrole. Ne treba da žure i srljaju, već samo da budu koncentrisani i rade ono što smo se dogovorili… Došao sam na plus 11, radim svoj posao i svestan sam svega. Ova titula, ako se uzme protiv Rada, ide klubu i igračima, navijačima i, naravno, Vladanu Milojeviću. Svestan sam svog udela, ali ovaj proces u koji smo ušli tek treba da donese rezultate – rekao je trener crveno-belih Dejan Stanković.

U senci duela u Crnotravskoj ulici, danas će Vojvodina protiv Čukaričkog probati dodatno da ojača svoju poziciju u borbi za izlazak u kvalifikacije za Ligu Evrope, dok beogradski tim u Novom Sadu traži priljučak za istu.

Prvi od tri današnja duela nema nikakvu bodovnu draž, budući da je Inđija za „zelenim“ stolom prebrinula opstanak u srpskoj klupskoj eliti, a Spartak ne može dalje od superligaške zlatne sredine.

Pet izmena, restrikcije i zabrane

Ni na jednoj od utakmica neće biti dozvoljeno prisustvo publike – rampa za nju se diže u Kup mečevima sledeće nedelje – a igračima, stručnim štabovima i ostalim prisutnim licima (redari, novinari, kamermani, policija, klupski čelnici, lekari…) biće zabranjeno štošta od uobičajenog ponašanja. Uz obavezujuće higijenske mere – kako za koju od navedenih kategorija. Velika novost je i mogućnost da se napravi pet izmena, umesto tri „normalne“, kako bi se tako smanjilo opterećenje, realno, nespremnih fudbalera.

Superliga Srbije – 27. kolo

petak

Inđija – Spartak 15.00

Vojvodina – Čukarički 17.00

Rad – Crvena zvezda 19.30

subota

Radnik – Proleter 15.00

Partizan – Mladost 17.30

Napredak – Radnički (N) 19.30

nedelja

TSC – Javor 17.30

Mačva – Voždovac 19.30

Tabela: Crvena zvezda 69, Partizan 58, Vojvodina 55, TSC 50, Čukarički 47, Radnički (N) 42, Spartak 37, Mladost 37, Voždovac 35, Radnik 29, Proleter 28, Napredak 26, Javor 24, Inđija 19, Rad 15, Mačva 13.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari