MUP: Za vreme vanrednog stanja u Srbiju ušlo 344.000 ljudi

Za vreme vanrednog stanja, od 13. marta do 6. maja, u Srbiju je ušla ukupno 344.231 osoba, zvanični je podatak MUP-a Srbije.
MUP: Za vreme vanrednog stanja u Srbiju ušlo 344.000 ljudi
Foto: 021.rs
Kako je precizirano, preko graničnih prelaza za vazdušni saobraćaj ušlo je 27.638 putnika, dok je na drumskim graničnim prelazima ušlo 316.593 putnika.
 
"Od početka kontrole mere izolacije u kućnim uslovima, na osnovu Odluke Vlade Srbije, policijski službenici ukupno su kontrolisali 121.602 osobe. Zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, od početka kontrole mere izolacije u kućnim uslovima do 27. maja, podneto je 870 krivičnih prijava", navodi se u odgovoru MUP Insajderu.
 
Ovi podaci razlikuju se od onih koje je 29. marta izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je naveo da je u zemlju ušlo 400.000 ljudi, od čega samo u jednom danu njih 320.000.
 
"Nismo bili spremni, bilo je nemoguće da primimo 400.000 ljudi bez velike štete, ali toliko smo primili", rekao je Vučić tada gostujući na TV Prva. 
 
"Sam sam kriv što sam poštovao Ustav kao neki drugi i nekada mi dođe da plačem zbog toga što sam to uradio. Zato što sam se lomio i želeo sam na kraju da pomognem našim ljudima koji dolaze iz inostranstva", naveo je Vučić.
 
U toj fazi na udaru vlasti i njima bliskih tabloida bili su građani koji žive u dijaspori, za koje se tvrdilo da su glavni izvor virusa korona. Tako su pojedini tabloidi još 20. marta navodili da je na 100.000 novopridošlih, njih 6.000 zaraženo, piše Insajder.
  • Statistika

    29.05.2020 12:42
    Komentatori su u pravu. Ne razumem zašto država nije postavila istražne sudije na granice da ispituju sve osobe koje ih prelaze i za svakog ponaosob utvrde ko su, kuda i zašto se kreću, odnosno zašto nisu pratili njihovo kretanje kako bi se utvrdilo da li su prešli granicu samo na dan ili više dana, a sve da bi krajnja statistika bila precizna po standardu kojem naši stručni komentatori teže i zahtevaju. Uveren sam da bi naši komentatorski stručnjaci za sve zamislive oblasti tada konačno bili zadovoljni i pohvalili državu za sprovođenje takve akcije, odnosno da im ni na kraj pameti ne bi palo da državu koja na takav način prati svoje građane nazovu diktatorskom.
  • Stanoje

    29.05.2020 11:10
    Još samo da kažem da je to sve lako proveriti, postoje kamere na granicama od AMS Srbije. Jedan istraživački novinar može lako prave cifre saznati i objaviti. Ko još veruje SNS-ovoj vladi i predsedniku?
  • Mile

    29.05.2020 10:55
    Radikalska statistika? hahahaha....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.