Milo PADA SVE NIŽE: Crna Gora DOZVOLILA ULAZ sa tzv. Kosova, za Srbe nema zelenog svetla

Novosti online

28. 05. 2020. u 23:30

Crna Gora dozvolila je ulazak na svoju teritoriju od 1. juna bez obaveznog testa ili karantina za strance koji dolaze iz zemalja u kojima je stopa aktivnih slučajeva korona virusa manja od 25

Мило ПАДА СВЕ НИЖЕ: Црна Гора ДОЗВОЛИЛА УЛАЗ са тзв. Косовa, за Србе нема зеленог светла

Foto: D.Milovanović

Crna Gora dozvolila je ulazak na svoju teritoriju od 1. juna bez obaveznog testa ili karantina za strance koji dolaze iz zemalja u kojima je stopa aktivnih slučajeva korona virusa manja od 25 na 100.000.

Prema mapi koja je objavljena na Tviter nalogu crnogorske vlade, spisku koji je pre nekoliko dana objavio premijer Duško Marković, pridružilo se i Kosovo, prenosi N1.
Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) saopštilo je u četvrtak uveče da je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) odlučilo da je od 1. juna dozvoljen ulazak stranaca u Crnu Goru, i to bez karantina i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva korona virusa manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje stranac ulazi u Crnu Goru, objavljeno je na zvaničnom Tviter profilu Vlade Crne Gore.
— Vlada Crne Gore (@VladaCG) May 28, 2020
Kako piše ispod objavljene mape, lista će se ažurirati jednom nedeljno, a na njoj se trenutno nalazi 26 zemalja, među kojima je i takozvano "Kosovo".

Prema ovoj statistici, na Kosovo ima 11,99 aktivnih slučajeva korona virusa na 100.000 stanovnika, a situacija je najbolja u Sloveniji gde je 0,43 slučaja na 100.000.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (22)

ranko75

29.05.2020. 00:06

Dok mi mlatimo jezikom a Milo sedi na vlasti on nigde ne pada nego padamo mi na ispitu da li smo u stanju da skinemo tiranina ili cemo samo da mlatimo jezikom, Kada Milo i Dedeic budu izlozeni u Podgorici staklenoj kaci sa fekalijama do guse da ih gleda narod kako zavrsavaju izdajnici, onda se moze reci da je Milo pao a mi se digli. Dotle je on u vlasti i radi sta hoce a mi samo kukamo i cekamo kao cetnici u II sv. ratu da neko drugi pobedi okupatora.

RAKONI

29.05.2020. 00:23

Kako je Crna gora a gora ne moze biti ustanovila taj broj na Kosovu kad niko ne zna zvanican broj stanovnika Kosova i Metohije ???

Klimt-Bec

29.05.2020. 00:38

Podrska braci i sestrama da istraju u svojim zahtevima, i sacuvaju nase Svetinje! A sto se tice dolaska pa nicija nije dogorela do zore, pa nece ni Milogorskog zla..

Karantin

29.05.2020. 01:26

Ja podržavam što im nismo uveli kotramere za prelazak, ali bih uveo 28 dnevni karantin za svakog državljanina Srbije koji se vraća iz crne gore i to da se primenjuje do oktobra a da ne važi test. Ko voli srećan mu put ali nek zna šta ga čeka ako ode a i crnogorci da znaju da celog leta neće biti gostiju iz Srbije.

Kaladont

29.05.2020. 05:43

@Karantin - U ovoj situaciji treba biti mudar. Nas narod je na obje strane, cak je i Milo nas narod. S njim se treba nositi na nacin koji nece naciniti stetu nasem nacionalnom interesu. On je poprilicno uspio da od nas otkine dio naseg nacionalnog bica i moze mu se da provocira i huli, on i hoce da nas uvuce u to pljuvanje. Mislim da se Srbija do sada pametno postavljala u situaciji koja je vrlo komplikovana. Jedan telefonski poziv iz Amerike mogao je da rijesi sve probleme, ali on se nije dogodio.

Sveta

29.05.2020. 01:38

Tja, nisam ni imao nameru da uopste idem tamo. Kad malo bolje razmislim, ni ne poznajem nekoga ko je imao nameru da ide tamo. Doduse, poznajem par ljudi koji imaju neku rodbinu tamo... maaaa, ne. I oni ide za Grcku. Tako da... Eto im ga njihovo a I njihovo lijepo...

Tupi®

29.05.2020. 04:10

.. ко неће брата за брата хоће туђина за господара..

Nemanja

29.05.2020. 08:31

Srbija se povezuje sa Madjarskom, Rumunij, Bugraskom, Grckom a ovi sa Albanijom i Kosovom. Neka im je sa srecom.

Dijaspora

29.05.2020. 10:48

Zasto bi letovao u Crnu Goru kad mi Grcka bliza i bolji put.O cenama i ljubznoscu da i ne govorimo

Милош

29.05.2020. 13:10

Сви ви који пишете да вас ЦГ више не занима треба да вас је срамота. Мора да вас занима јер су Срби већински народ у ЦГ! Није Мило ЦГ него Св. Стефан Немања, Његош, Пећка Патријаршија, Матија Бећковић, Марко Миљанов, Манастири, Ст. Херцеговина, Никшић, Острог, Савина, Гусле, Херцег Нови, Кучи, Зета, Васојевићи, Беране, Бијело Поље итд. итд. итд. Срам вас било! Ко год може у ЦГ на море и изнамљујте смештај од Срба да ти људи имају од чега да преживе!

Gagi

29.05.2020. 23:10

@Милош - Vidi Milose,mogu da se potpisem ispod tvog komentara,ali ima jedno no.Ja i moja porodica vec dugi niz godina imamo u vlasnistvu svoju nekretninu (Iz vremena SFRJ)u CG,koju smo redovno koristili i radovali se svakoj sezoni kada smo mogli da dodjemo dole u CG.Ne mogu ti opisatu koliko mi volimo vase more,onaj krs,Boku,ma sve volimo...Ali i primecujemo kako se prema nama iz Srbije menja raspolozenje mestana.Ja imam mnogo prijatelja iz CG,ali rekao bih da osim sa njima sa ostalim gradjanima se oseca

Gagi

29.05.2020. 23:15

@Милош - zahladjenje u odnosima.Mi se vise ne osecamo sigurno dole.Bezrazlozno nam pauk odnese auto,neljubaznost u prodavnici,na plazi,konflikti u restoranima.Da ne pominjem kako neki nabildovani mestanin jedva ceka da zapocne kavgu kada cuje srpski akcenat.Ne dolazimo mi dole zbog toga.Ono sto u stvari zelim da Vam kazem je sledece:nije kriva samo CG vlast za narusene odnose.Ima rekao bih i narod tu malo krivice:Odvajanje od Srbije,ulazak u NATO i sl.Ne mislite da ce neko poverovati da Mila na vlasti