Tači dobio rundu protiv Kurtija

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je nakon objavljivanja presude da je bio ubeđen da je postupio u skladu sa ustavom kada je mandat ponudio Demokratskom savezu Kosova, tj. njegovom potpredsedniku Avdulahu Hotiju.

„Pozdravljam odluku Ustavnog suda u vezi sa ocenom ustavnosti moje uredbe za mandat Avdulahu Hotiju, kandidatu za premijera. Uveren sam da je svaki korak koji sam preduzeo bio u potpunosti u skladu sa Ustavom Kosova i drago mi je što je to potvrdio i Ustavni sud. Političke stranke i sve institucije moraju da pokažu političku zrelost, poštovanje i posvećenost zakonskom redu i institucijama Kosova. One moraju da poštuju, prihvate i sprovedu odluke konačnog organa za tumačenje Ustava i kompatibilnost zakona i drugih akata sa Ustavom", napisao je Tači.

Sjedinjene Države pozvale su sve institucije i političke stranke na Kosovu da prihvate odluku Ustavnog suda.

"Sjedinjene Države pozivaju sve institucije i političke stranke da sprovedu današnju odluku i sve odluke Ustavnog suda Kosova. Molimo sve lidere da rade zajedno za nesmetanu tranziciju u interesu mira, stabilnosti i prosperiteta za sve građane Kosova ", navodi se u saopštenju Ambasada SAD u Prištini.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво