Saslušan lider Dveri: Boško tvrdi - Nije bilo nasilja

D.R.Đ.

28. 05. 2020. u 21:47

Obradović u tužilaštvu po prijavi za nasilničko ponašanje pred Skupštinom: Tužilaštvo: Osumnjičeni odbili da odgovaraju na konkretna pitanja

Саслушан лидер Двери: Бошко тврди - Није било насиља

Foto V. Danilov

NADAM se da će Tužilaštvo odbaciti krivične prijave protiv članova Dveri, jer one nisu utemeljene. U danu kada su se menjala dva izborna zakona i direktno se kršio Ustav, mi smo svoj protest ispred Skupštine iskazivali pištaljkama i nije postojala namera da se bilo ko spreči da uđe u zgradu. Fizičkog nasilja nije bilo - izjavio je Boško Obradović, lider pokreta Dveri, po izlasku sa saslušanja u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, povodom incidenta koji se ispred Skupštine Srbije dogodio 8. maja.

Obradović je u Tužilaštvu proveo oko sat i nije želeo da iznosi detalje sa saslušanja, kako ne bi uticao na rad Tužilaštva.

Posle njega saslušana su još trojica članova Dveri - Slaviša Miletić, Marko i Davor Đurđević, za koje Obradović tvrdi da nemaju nikakve veze sa incidentom ispred Skupštine.

Kako je naveo predsednik Dveri, "neki drugi" su hteli da izazovu incident, jer su psovali članove Dveri, namerno prolazeći "kroz njih", i u tom kontekstu je pomenuo Marijana Rističevića, Marka Atlagića, Milovana Drecuna, dok je za ministra Zlatibora Lončara rekao da se "unosio u lice sa namerom da se raspravlja".

- Svi osumnjičeni su tokom saslušanja, a nakon iznošenja odbrane, odbili da odgovaraju na konkretna pitanja postupajućeg zamenika javnog tužioca - saopšteno je iz Tužilaštva, koje je najavilo da će u daljem toku postupka ispitati oštećene i svedoke. To bi trebalo da bude 11. juna. Doneće se i naredba o veštačenju povreda koje je zadobio Rističević, kome je u metežu pocepan i sako, a onda se očekuje konačna odluka.

Foto P. Milošević

IMUNITET

PROTIV članova Dveri krivičnu prijavu je podneo MUP, a terete se da su izvršili krivično delo "nasilničko ponašanje" prema poslaniku Marijanu Rističeviću, kome su "naneli povrede" i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru. Tužilaštvo je juče saopštilo da se Obradović nije pozvao na imunitet koji mu pripada kao narodnom poslaniku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (26)

Zorka

28.05.2020. 23:03

Dzaba Obradovicu... skupstinske kamere su snimile kako tuces i udaras Risticevica i unosis mu se u facu! Sram te bilo.

Uroš

28.05.2020. 23:19

Samo se Rističeviću desio maler nije obukao kvalitetniji sako otporan na cepanje pri najmanjem dodiru, a i obezbeđenje ga nešto cimalo, stvarno nedostatak mašte kod Obradovića?

Ana

28.05.2020. 23:35

Bosko je primao platu narodnog poslanika a jedino sta je taj covek radio jeste nasilje sirio i siri dalje,a jos uvek nije odgovarao za svoja dela ,sramota.

Nikola Maric

29.05.2020. 00:14

Bravo Obradoviću mora da je Rističević sa nožem koji je držao u ruci sam sebi iscepao sako.Obradović lažov i manipulator!

ana

29.05.2020. 09:05

Ovo je ogromna sramota doticnog propalog politicara koji nista pametno ne zna sem da se verbalno obracunava.