Ovi gradovi u Srbiji su bili žarišta korone: Već DANIMA nemaju novozaražene

G.Ć./J.S./V.Ć.

28. 05. 2020. u 20:51

Svih 95 uzoraka sa teritorije Kraljeva koji su prethodnih nekoliko dana testirani u laboratoriji „Vatreno oko“ Kliničkog centra Srbije bili su negativni na kovid-19

Ови градови у Србији су били жаришта короне: Већ ДАНИМА немају новозаражене

Foto: G. Šljivić

KRALjEVO – Svih 95 uzoraka sa teritorije Kraljeva koji su prethodnih nekoliko dana testirani u laboratoriji „Vatreno oko“ Kliničkog centra Srbije bili su negativni na kovid-19, tako da je epidemiološka situacija u gradu na Ibru potpuno stabilna.

Ovo je u četvrtak po podne saopštio Gradski štab za vanredne situacije na osnovu informacija dobijenih iz ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje. Na teritoriji Kraljeva osmi dan za redom nije bilo novih infekcija kovidom-19, a od početka epidemije do sada je potvrđeno 52 slučaja zaraze.

VRANjE: BEZ NOVOZARAŽENIH POSLE IZBIJANjA ŽARIŠTA U RADNIM KOLEKTIVIMA

Od 36 uzoraka koji su juče poslati na ispitivanje u kovid laboratorije u Nišu i Beogradu, 34 lica su sa negativanim rezultatatom, tako da na teritoriji Grada Vranja, posle dužeg vremena, od kako je izbilo žarište u radnim kolektivima, nema novozaraženih korona virusom. Ponovljeni rezultati pokazuju i da dve osobe imaju i drugi pozitivan test na Kovid 19. Od ukupnog broja onih koji imaju negativan test, 14 lica su otpuštena i nalaze se u kućnoj izolaciji.

PIROT: NEMA NI SUMNjIVIH
    
PIROTSKI Zavod za javno zdravlje i Štab za varedne situacije saopštili su da je uzorkovano 20 građana i da ni jedan nije pozitivan na kovid 19, odnosno da nema novoobolelih. Na lečenju u Opštoj bolnici takođe nema više ni jednog sumnjivog pacijenta, kao ni u ovdašnjim preduzećima. Čekaju se rezultati za 50 uzoraka, klažu u ZZJZ.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije