Advokat sumnja u slučajnost: Pretučeni Petronijević dao iskaz pred Tužiocem

J. D. Lj. - N. B.

28. 05. 2020. u 21:57

U nastavku istrage biće saslušan i sudija Peković, koji se juče nije pojavio, jer se ne oseća dobro

Адвокат сумња у случајност: Претучени Петронијевић дао исказ пред Тужиоцем

ADVOKAT Goran Petronijević saslušan je juče kao oštećeni pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, koje vodi istragu protiv četvorice osumnjičenih, kojima se na teret stavlja da su njega i penzionisanog sudiju Novicu Pekovića napali i pretukli u jednom prestoničkom kafiću. Zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda, sud im je odredio pritvor do 30 dana.

Kako "Novosti" saznaju, Petronijević je pred tužiocem ponovio ono što je rekao u policiji - da sumnja da napad nije slučajan. Pored toga je dostavio snimke, koje lično sačinio mobilnim telefonom na licu mesta.

Prema nezvaničnim informacijama, Petronijević je naveo da su on i Peković, 15. maja, do kasno uveče sedeli u bašti kafića na Vračaru. U susednom lokalu sedela je grupa muškaraca, koje advokat i sudija inače ne poznaju i koji su galamili, pevali, ali i upućivali pogrdne reči na račun vlasti. Dolazila je policija da ih umiri, međutim, čim se patrola udaljila, oni su nastavili da galame.

Onda su, iznenada, napadači preskočili ogradu kafića i počeli da rukama, a zatim i nogama, udaraju i šutiraju Petronijevića i Pekovića. Napadači su zatim dohvatili stolice i njima pretukli advokata i sudiju, koji su zadobili teške telesne povrede. Petronijević ima prelom rebara, dok je Peković zadobio povredu oka. Obojici je ukazana pomoć u bolnici, posle čega su pušteni na kućno lečenje.

U nastavku istrage biće saslušan i Peković, koji se juče nije pojavio, jer se ne oseća dobro, svedoci, a radiće se i veštačenje povreda. Petronijević je zatražio da budu saslušani i policajci koji su došli u kafić po pozivu građana zbog remećenja javnog reda i mira, a pre nego što je došlo do incidenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije