Ovako je izgledao današnji meč sa navijačima preko ekrana (©AFP)
Ovako je izgledao današnji meč sa navijačima preko ekrana (©AFP)

Kakav početak u Danskoj: Golčina sa centra, navijači preko „zuma“ i remi u 92. minutu za plej-of! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 21:38

Uzbudljiv nastavak prvenstva

Danska se večeras i definitivno pridružila grupi zemalja u kojima je fudbal nastavljen posle pandemije korona virusa. Zaostalom utakmicom 21. kola između Orhusa i Randersa je napravljena uvertira za mečeve 25. kola koji se igraju od narednog petka do utorka. 

Večerašnji neč na stadionu u Orhusu je završen 1:1 pošto je domaćin do boda stigao izjednačenjem u 92. minutu!

Izabrane vesti

Oba tima se bore za plasman u plej-of rundu koja počinje za dva kola, a Orhus je to večerašnjim rezultatom i bodom u nadoknadi vremena praktično i uspeo. Trenutno je trećeplasiran na tabeli sa šest bodova više od večerašnjeg rivala koji se nadao da bi pobedom potpuno ravnopravno ušao u trku za plej-of. Ovako, sa prokockana dva boda u 92. minutu, Randers je možda napravio fatalnu grešku u trci za plej-of fazu. I dalje ima šanse, prvi je ispod crte sa dva boda manje od šestopaliranog Olborga, ali je večeras propustio baš veliku šansu.

Meč je imao zaninljivu uvertiru sa „online“ navijačima. S obzirom da je u Danskoj zabranjeno okupljanje gledalaca na stadionima, domaćin je ipak virtuelno doveo svoje pristalice na stadio. Uz aplikaciju „zum“ i gomilu monitora pored terena, desetine navijača su mogli „uživo“ da prate meč na stadionu u Orhusu. I da u komforu svog smeštaja piju pivo.

 (©AFP) (©AFP)

A na terenu je bilo više nego uzbudljivo. Prvi gol u „postkorona“ fazi danskog šampionata je postigao Randersov štoper Simon Pizinger u 36. minutu utakmice. I to kakav gol! Austrijanac je oduzeo loptu na svojoj polovini, krenuo napred, prešao centar i sa 45 metara uputio fenomenalan lob kojim je savladao domaćeg golmana Eskelinena. Zaista spektakularan način da se nastavi sezona...

Gosti su dugo čuvali vođstvo, bili na pragu pobede, ali su se previše povukli pred svoj gol. U drugom poluvremenu nisu imali nijedan šut u okvir gola Orhusa koji je sve više napadao kako se bližio kraj. U drugom od šest minuta nadoknade, domaći su došli so zasluženog boda. Ankersen je sa levog krila uputio idealan centaršut po zemlji na peterac za Mortensena koji je neobjašnjivo lako izmakao pažnji odbrani gostiju rutinski pogodio za konačnih 1:1.



tagovi

Randers FrejaOrhusDanska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara