Odložen žalbeni postupak Ratku Mladiću

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu odložio je do daljeg žalbeni postupak bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, koji je trebalo da bude održan 16. i 17. jun, zbog zabrinutosti za njegovo zdravlje i ograničenja u transportu zbog pandemije koronavirusa, saopštio je taj sud.

Sud je u obrazloženju naveo da je Ratko Mladić (78) u rizičnoj grupi "zbog godina i ranije medicinske istorije".

Dodaje se da deo sudija ne bi mogao da otputuje u Hag na saslušanje, zbog restrikcija koje su uvedene širom sveta, da bi najmanje četvoro njih moralo da prođe kroz "visokorizična područja", kao i da bi sudije po dolasku u Holandiju morale da idu u 14-dnevni karantin.

Žalbeno veće je zatražilo da svakih deset dana prima izveštaj kako bi moglo da ponovo zakaže suđenje "što je pre moguće".

Mladić, koji je 2017. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti trenutno se oporavlja od operacije.

Žalbeni postupak protiv Mladića, na kojem je trebalo da se obrati, prvobitno je zakazan za mart, ali je suđenje odloženo zbog operacije kojoj je morao da bude podvrgnut.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво