Hag zabrinut za zdravlje Ratka Mladića, odložili žalbeni postupak

Međunarodni rezidualni mehanizam za krivične sudove u Hagu odložio je danas do daljeg žalbeni postupak bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 28.05.2020.

19:17

Hag zabrinut za zdravlje Ratka Mladića, odložili žalbeni postupak
EPA/Serge Ligtenberg

Postupak je trebalo da bude održan 16. i 17. juna, ali je odložen zbog zabrinutosti za njegovo zdravlje i ograničenja u transportu zbog pandemije koronavirusa, saopštio je taj sud.

Sud je u obrazloženju naveo da je Mladić (78) u rizičnoj grupi "zbog godina i ranije medicinske istorije".

Dodaje se da deo sudija ne bi mogao da otputuje u Hag na saslušanje, zbog restrikcija koje su uvedene širom sveta, da bi najmanje četvoro njih moralo da prođe kroz “visokorizična područja”, kao i da bi sudije po dolasku u Holandiju morale da idu u 14-dnevni karantin.

Žalbeno veće je zatražilo da svakih deset dana prima izveštaj kako bi moglo da ponovo zakaže suđenje "što je pre moguće".

Mladić, koji je 2017. godine osuđen na doživotnu kaznu zatvora za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti, oporavlja se od operacije.

Žalbeni postupak protiv Mladića, na kojem je trebalo da se obrati, prvobitno je zakazan za mart, ali je suđenje odloženo zbog operacije kojoj je morao da bude podvrgnut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: