Dačić se ne miri sa odlukom Podgorice: Ako nije opasno za građane Mađarske, Bugarske i Grčke zašto bi relaksacija mera sa Srbijom bila opasna za Crnu Goru

Beta

28. 05. 2020. u 18:29

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas u Beogradu da je nelogična odluka crnogorskih vlasti da ne otvore granice za građane Srbije

Дачић се не мири са одлуком Подгорице: Ако није опасно за грађане Мађарске, Бугарске и Грчке зашто би релаксација мера са Србијом била опасна за Црну Гору
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas u Beogradu da je nelogična odluka crnogorskih vlasti da ne otvore granice za građane Srbije.

"Ako to nije opasno za građane Mađarske, Bugarske i Grčke zašto bi relaksacija mera sa Srbijom bila opasna za građane Crne Gore", naglasio je on.

"Nelogično je da u danu kada ministar Sijarto kaže da Mađarska otvara granice sa Srbijom, kada Micotakis i Borisov govore da će otvoriti granice za građane Srbije i da neće biti potrebni ni testovi ni karantin, a i Srbija otvara granice od 1. juna za Crnu Goru, nelogično je da to ne prate ostale zemlje u regionu", rekao je Dačić
Dodao je i da Srbija nije dobila od Crne Gore zvanično tu odluku.

Odluka da se crnogorskoj aviokompaniji Montenegroerlajns ne dozvoli sletanje na beogradski aerodrom, naveo je Dačić, odluka je civilnih vazduhoplovnih vlasti Srbija i nije politička niti mera reciprociteta.

"Er Srbija je tražila pre Montenegroerlajnsa dozvolu za letove za Podgoricu i Tivat, nije je još dobila. Odlika civilnih vazduhoplovnih vlasti se isključivo bavi pitanjima avio prevoza i položaja našeg avio prevoznika koji mora da ima ravnopravan položaj sa njima", dodao je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

aleksa

28.05.2020. 18:45

Budimo objektivni. Situacija kada je reč o koroni u Srbiji jeste gora nego u Crnoj Gori, Grčkoj, Bugarskoj ili Hrvatskoj.

петар

28.05.2020. 22:05

@aleksa - To je relativno. Pitanje testiranja je vrlo zanimljivo. Crna Gora, kao turistička država, slično kao i Hrvatska, prikriva broj zaraženih, odnosno, barata sa lažnim podacima. Ima mali broj testiranih i sl. Poliika je to Bato, a u takvim okolnostima nema ralnih ocena.

Bole

28.05.2020. 20:05

Ja cu u Grcku na more preko Bugarske svskako, manje granica, ne placam bespotrebno zeleni karton. Zaobilazim Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i sve ostale zemlje koje nisu prijatelji Srbije.

rus

29.05.2020. 10:36

Crna Gora i Srbija to je jedna familija!!! Dzaba vam politika mi smo svi Srbi!!!