Makgregor (gore) i Silva (©AFP)
Makgregor (gore) i Silva (©AFP)

Makgregor prihvatio izazov Silve

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.05.20. | 18:11

Legendarni brazilski fajter poslednji u nizu potencijalnih protivnika Irca

Konor Makgregor ako ovako nastavi da "ugovara" borbe uskoro bi mogao da izgubi trag s kime se i za kada dogovorio.

Svakako najpopularniji MMA borac današnjice, mada ne i najbolji, početkom godine se vratio u oktagon nakon podužeg odmora i u velter kategoriji prebio legendarnog Kauboja Seronea. Bio je to povratak kakav je samo poželeti mogao, te mu je i ovako prenaduvani ego dodatno narastao.

Izabrane vesti

Pored toga, Konor je marketinški veoma privlačan, zapravo prepoznatljiv lik te se za njegove mečeve sponzori lepe kao muve. Znaju to dobro i ostali borci, poznato im je da se za Mekgregorove borbe uvek prave veliki budžeti za borce, pa bi svi da se odmere sa njim.

Naravno, nije tu u pitanju samo novac, već i prestiž. A poslednji s kim je Irac dogovorio obračun je još jedna živa legenda. takođe bivši šampion, Anderson Silva. Verovatno najkompletniji borac koji je ikada ušao u UFC oktagon daleko je od onog ubice kako je bio u "svoje vreme" (četiri poraza u poslednjih pet borbi), ali je i dalje pakleno popularan. Posebno u rodnom Brazilu.

Silva je naime preko društvenih mreža prozvao Makgregora da pristane na meč, koji bi bio zaista istorijski, a ovaj je lakonski odgovorio:

"Prihvatam".

Naravno, sve je ovo daleko od realizacije, ali ne bi bilo zgoreg videti i njihovo obračun pre nego što već vremešni, 45-godišnji Brazilac i definitivno ode u sportsku penziju. Silva je, kao što napomenusmo samo poslednji u nizu potencijalnih imena koja bi stala naspram irskog majstora, a tu su još Nejt Dijaz, Džastin Gejži, Toni Ferguson, Horhe Masvidal, pa i šampion lake kategorije koji je već prebio Irca, Habib Nurmagomedov.



tagovi

Konor MekgregorAnderson SilvaUFCmmaborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara